Green crabs box 6kg frozen

De strandkrab is internationaal bekend als de green crab. De green crab wordt ook wel shore crab genoemd en is een kleine agressieve krabsoort maar van grote waarde in de gastronomische wereld.

Product Description

De strandkrab is internationaal bekend als de green crab. De green crab wordt ook wel shore crab genoemd en is een kleine agressieve krabsoort maar van grote waarde in de gastronomische wereld. De strandkrab heeft een bruin/groen gekleurd uiterlijk en kan 7 cm groot worden. De strandkrab komt wereldwijd voor in de noordelijke en zuidelijke wateren. De strandkrab is een alleseter. Het grote nadeel van de strandkrab is dat deze ook in onzuiver water voorkomt. Dit maakt consumptie discutabel. Het is raadzaam om de strandkrab te verwateren in zuiver water.

Product information

EAN Code: 230040_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 230040_STUK
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

CRG002

Alternatives

De green krab is buiten Nederland het hele jaar verkrijgbaar en heeft een duurzame status. De Velvet Crab is een goed alternatief.

Origin

Vangstgebied FAO 27
Herkomst North-East Atlantic Ocean

Fishing technique

De strandkrab wordt gevangen door gebruik van fuiken of korven.

Gastronomy

Strandkrab bezit niet veel vlees maar heeft wel een goede smaak. De strandkrab wordt meestal gebruikt om er een fond of saus van te maken.

Availability

Het vangstseizoen van de green crab is in Nederland seizoengebonden en duurt vaak niet langer dan 3 maanden. Dit exemplaar wordt het meest gevangen in de periode van juni tot en met september.

Allergens

Allergen description

Crab en producten op basis van Crab M
Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M

Nutrients

Energie (kJ) 354.00
Energie (kcal) 65.00
Vet (gram) 1.40
Verzadigd vet (gram) 0.40
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 1.70
Koolhydraten 1.00
Proteinen (gram) 17.00
Energie kJ 354.00
Energie kcal 65.00
Waarvan verzadigd vet 4.00
Vet totaal 14.00
Waarvan suikers 0.00
Zout 17.00
Koolhydraten totaal 1.00
Eiwit totaal 17.00

Tip

Strandkrab kan het best levend verwerkt worden.