Pikeperch fillet wild with skin scales off port

Pikeperch fillet wild with skin scales off port

Snoekbaars stamt uit de grote familie der baars-achtige. Baars-achtige kunnen zowel in zoet als in zout water voorkomen. Snoekbaars is wellicht de bekendste vissoort die in de zoete wateren voorkomt. Er zijn grof weg twee soorten die van commercieel belang zijn, de Lucioperca en de Canadencis.
Sustainable fish icon

Product Description

Snoekbaars stamt uit de grote familie van de baarsachtigen. Baarsachtigen kunnen zowel in zoet als in zout water voorkomen. Snoekbaars is wellicht de bekendste vissoort die in de zoete wateren voorkomt. Er zijn grofweg twee soorten die van commercieel belang zijn, de Lucioperca en de Canadencis. De eerste komt voor in Europa en de tweede in de Canadese wateren. Snoekbaars heeft een overwegend groen gekleurde huid met zichtbare verticale donkere belijning op haar rugzijde, haar buikzijde is wit. Snoekbaars is een echte roofvis, deze kan een lengte van 120 cm behalen met een gewicht van 18 kg en zwemt tot op een diepte van max 30m. Deze roofvis bezit een flink stel zeer scherpe tanden.

Product information

EAN Code: 130045_STUK_140GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 130045_STUK_140GRAM
TECHNIEK INLAND_FISHERY

Seizoen

PIP003

Alternatives

Een goed alternatief is lastig, maar kan de baars of zeebaars zijn.

Origin

Herkomst IJsselmeer
Vangstgebied FAO 27/5

Fishing technique

Snoekbaars kan worden gevangen met fuiken, staandwant en de pole&line methode.

Gastronomy

Snoekbaars kun je bakken, grillen en stomen.

Availability

Je kunt de snoekbaars het beste eten van juni tot en met maart. De snoekbaars zet haar eitjes af in de maand april en mei. In die periode heeft Nederland een gesloten seizoen ingesteld voor de vangst.

Allergens

Allergen description

Vis en producten op basis van vis M

Nutrients

Waarvan verzadigd vet 0.00
Vet totaal 1.00
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.13
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 91.00
Energie kJ 382.00
Eiwit totaal 19.00

Tip

Kies snoekbaars uit het IJsselmeer als je culinaire hoogstandjes wilt neerzetten.