Plaice w/o skin from 600-800gr

Plaice w/o skin from 600-800gr

De schol is een bekende platvis in onze Europese wateren. Kenmerkend aan een platvis is dat de ogen zich aan een zijde boven op de kop bevinden. Schol heeft een bruin/ groene bovenzijde met oranje stippen.

Product Description

Schol is een bekende platvis in onze Europese wateren. Kenmerkend aan een platvis is dat de ogen zich aan een zijde boven op de kop bevinden. Schol heeft een bruin/ groene bovenzijde met oranje stippen. De buikzijde is wit van kleur. Schol komt voor in de wateren van de Atlantische Oceaan van Groenland tot aan Noorwegen. Ook treft men de schol aan in de Noordzee tot in de Middellandse Zee. Schol voedt zich met kleine bodemvisjes, maar ook schaaldieren staan op het menu. Schol zwemt tot op een diepte van 250m, en kan 50 jaar oud worden.

Product information

EAN Code: 114012_STUK_700GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 114012_STUK_700GRAM
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Video

Seizoen

PLE005

Alternatives

Een goed alternatief is de griet, tongschar of scharretong.

Origin

Herkomst Nederland
Vangstgebied FAO 27

Fishing technique

Schol wordt bevist met de boomkor, pulswing, flyshoot, twinrig en staandwant.

Gastronomy

Schol is een echte zomervis. Tijdens de zomerperiode is de schol qua smaak uitmuntend te noemen. Het visvlees is lekker dik hetgeen resulteert in een hoog rendement. Schol kun je bakken, grillen en stomen.

Availability

De periode waarin de schol haar eitjes afzet is in de maanden januari tot aan maart. Het is raadzaam in deze periode geen schol te eten. Het beste seizoen om schol te eten is vanaf de maand mei tot en met november.

Allergens

Allergen description

Vis en producten op basis van vis M

Nutrients

Energie kcal 93.00
Waarvan verzadigd vet 1.00
Vet totaal 1.90
Eiwit dierlijk 19.00
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.25
Waarvan suikers 0.00
Energie kJ 393.00
Eiwit totaal 19.00

Tip

In de wintermaanden is de schol mager, het is een echte zomervis. Onthoud dit gezegde: als de zon schijnt op je bol, eet dan schol.