Haddock fillet with skin w/o bones. port. 180-200g

Haddock fillet with skin w/o bones. port. 180-200g

Schelvis komt voor in de koudere wateren van de Atlantische Oceaan van Noorwegen, Engeland tot in de wateren rond IJsland. In de koude hoger gelegen wateren van de Barentszzee ter hoogte van Noorwegen treft men vaak grote exemplaren aan.

Product Description

Schelvis komt voor in de koudere wateren van de Atlantische Oceaan van Noorwegen, Engeland tot in de wateren rond IJsland. In de koude hoger gelegen wateren van de Barentszzee ter hoogte van Noorwegen treft men vaak grote exemplaren aan. De schelvis uit de Noorse wateren kan een lengte van 100 cm behalen met een gewicht van 16 kg, en zwemt tot op een diepte van 450 m. Schelvis is een kabeljauwachtige, en heeft een overwegend grijs gekleurde huid met een iets donkere bovenzijde, en heeft een duidelijke donkere belijning op de flank. Kenmerkend is de donkere vlek. Deze donkere vlek wordt ook wel de 'Petrus duim' genoemd.

Product information

EAN Code: 124046_STUK_200GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 124046_STUK_200GRAM
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

HAD001

Alternatives

Een goed alternatief voor de schelvis is de wijting of de kabeljauw.

Origin

Herkomst Barentszzee/Ijslande Zee
Vangstgebied FAO 27

Fishing technique

De mooiste kwaliteit wordt verkregen doormiddel van het gebruik van de longline of de pole&line methode.

Availability

De periode waarin de schelvis haar eitjes afzet is hoofdzakelijk in de maand maart tot en met april, in deze periode is de vis mager. Je kunt deze vis het beste eten in de maand mei tot en met februari.

Allergens

Allergen description

Vis en producten op basis van vis M

Nutrients

Energie kcal 68.00
Waarvan verzadigd vet 0.00
Vet totaal 0.20
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.20
Waarvan suikers 0.00
Energie kJ 290.00
Eiwit totaal 16.50

Certification

Nee
Nee
Nee
Nee

Tip

Schelvis heeft een losse structuur. Daarom kun je het vel er het beste aan laten zitten. Dit voorkomt dat de filet uit elkaar valt.