Dutch razorclams net 1kg

Dutch razorclams net 1kg

De scheermes is een tweekleppig schelpdier die je wereldwijd kan vinden. De Ensis ensis wordt ook wel de Hollandse scheermes genoemd en deze tref je aan in de wateren van Texel en in de Oosterschelde.

Product Description

De scheermes is een tweekleppig schelpdier die je wereldwijd kan vinden. De Ensis ensis wordt ook wel de Hollandse scheermes genoemd en deze tref je aan in de wateren van Texel en in de Oosterschelde. De scheermessen uit onze wateren worden niet zo groot en kunnen een lengte van max 13 cm behalen. De Hollandse scheermes bezit een dunne schelp en is een zeer kwetsbaar schelpdiertje. De kleur van de schelp kan iets variëren maar meestal heeft deze een licht bruin/ groene kleur.

Product information

EAN Code: 400275_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 400275_STUK
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

CLR001

Alternatives

Als je geen Hollandse scheermes kunt krijgen kies dan de Schotse scheermes.

Origin

Herkomst Noordzee
Vangstgebied FAO 27

Fishing technique

De Hollandse scheermes kan worden bevist door gebruik van de hydraulische kor. Met deze methode worden de schelpdieren met een hogedruk waterstraal los gespoten en op gezogen. Tegenwoordig wordt de scheermes ook gekweekt en heeft een duurzaamheid status.

Gastronomy

De Hollandse scheermes kan een traktatie zijn. De Hollandse scheermes bezit niet veel vlees en kan, afhankelijk hoe deze is gevangen, zand bevatten. De Hollandse scheermes kun je, mits levend, rauw consumeren, koken, stomen en grillen. Verwarm de scheermes niet te lang anders wordt deze taai.

Availability

De Hollandse scheermes kun je bijna het hele jaar kopen. In de koude winterperiode van januari tot en met maart is de Hollandse scheermes slechter verkrijgbaar.

Allergens

Allergen description

Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M
Weekdieren en producten op basis van weekdieren M

Nutrients

Vet totaal 1.00
Koolhydraten totaal 3.00
Zout 1.40
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 74.00
Waarvan verzadigd vet 0.00
Energie kJ 309.00
Eiwit totaal 13.00

Tip

Controleer altijd of de scheermes vers is. Geef dan een tik op de schelp. Trekt het vlees zich terug in de schelp dan is de scheermes levend. Spoel de schelp nooit in zoetwater maar neem het liefst gezuiverd zeewater of neem 30 gr zeezout op 1 liter water.