
Sardines 13/15 Frozen 1 Kg
De sardine is een zeer bekend visje. Helaas kent het overgrote deel van de consument deze slechts als een conserven product. Dat is jammer, want verse sardine is een traktatie. Sardines zijn er in zeer veel soorten en maten en komen voor in alle wereldzeeën.

Product Description
De sardine is een zeer bekend visje. Helaas kent het overgrote deel van de consument deze slechts als een conserven product. Dat is jammer, want verse sardine is een traktatie. Sardines zijn er in zeer veel soorten en maten en komen voor in alle wereldzeeën. Dit exemplaar is de European sardine en wordt ook wel Bretonse sardine of Italiaanse sardine genoemd en komt voor ten Oosten van de Atlantische Oceaan tot in de Middellandse Zee. De sardine kan een lengte van 25 cm behalen, en zwemt tot op een diepte van 100m. De sardine is familie van de haring en heeft een blauw/groene rugzijde met een zilverkleurige buikzijde.
Product information
EAN Code: | 211100_STUK |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 211100_STUK |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatives
Als je geen Bretonse sardine kunt krijgen kies dan de Italiaanse sardine. |
Origin
Herkomst | Bretagne (Frankrijk), Cornwall (Engeland) en de Golf van Biskaje. |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Fishing technique
De sardine wordt gevangen door het gebruik van de pelagische trawl of door gebruik van de purse seine methode. |
Gastronomy
De Bretonse sardine kun je het beste bakken en grillen. |
Availability
Het seizoen waarin de sardine zich voortplant is zeer variabel en afhankelijk waar deze zich bevindt. Als je optimaal wilt genieten van deze vis is het raadzaam om deze te eten in de maand juli tot en met maart. |
Allergens
Allergen description
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Nutrients
Waarvan verzadigd vet | 47.00 |
---|---|
Vet totaal | 164.00 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 16.00 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 221.00 |
Energie kJ | 926.00 |
Eiwit totaal | 184.00 |
Tip
De Bretonse sardine is groot en stevig. Doordat de kop groot is en de graat stevig eet men deze meestal in filet vorm. |