Redfish stripped and scales off

Redfish stripped and scales off

Roodbaars heeft een grote familie en behoort tot de orde van de schorpioenvissen, waaronder ook de rascasse valt. De familie van de roodbaars kent meerdere soorten die allen een sterke gelijkenis hebben maar wel sterk van kleur kunnen variëren.

Product Description

Roodbaars heeft een grote familie en behoort tot de orde van de schorpioenvissen, waaronder ook de rascasse valt. De familie van de roodbaars kent meerdere soorten die allen een sterke gelijkenis hebben maar wel sterk in kleur kunnen variëren. Opvallend aan deze soort zijn de grote ogen en de stekels op de kop. Roodbaars kan een lengte van 100 cm behalen met een gewicht van 15 kg, en leeft tot op een diepte van 1000 m. Roodbaars wordt soms gevangen op grote dieptes, eenmaal naar bovengehaald gaan de ogen iets uitpuilen door het drukverschil.

Product information

EAN Code: 133030_STUK_860GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 133030_STUK_860GRAM
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Video

Seizoen

RED004

Alternatives

Een alternatief is de rascasse of een snapper-achtige.

Origin

Herkomst IJslandse Zee
Vangstgebied FAO 27

Fishing technique

Roodbaars kan op verschillende methodes worden bevist. De longline methode heeft de voorkeur. IJslanders gebruiken een lijn van 4 km waaraan korte zijlijnen zijn bevestigd. De gevangen vis komt één voor één aan boord. Een andere methode is de flyshoot.

Gastronomy

Roodbaars heeft een redelijk stevige structuur. De kleur van de filet is crème-achtig. De roodbaars heeft een neutrale smaak. Opvallend is dat grote exemplaren veel beter smaken dan kleine roodbaars. Je kunt grote rugstukken van 1 kg krijgen uit de wateren van IJsland, deze zijn zeer smaakvol.

Availability

Het seizoen van de roodbaars loopt van juni tot en met maart.

Allergens

Allergen description

Vis en producten op basis van vis M

Nutrients

Waarvan verzadigd vet 0.40
Vet totaal 3.30
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.13
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 101.00
Energie kJ 425.00
Eiwit totaal 17.80

Tip

IJslandse roodbaars is verkrijgbaar onder het MSC label. Zeer verse roodbaars laat zich lastig schubben. Daarnaast bezit deze vis stevige stekels op de kop en op de rug.