Crayfish live

Crayfish live

De Europese rivierkreeft wordt ook wel Turkse rivierkreeft genoemd. De Europese rivierkreeft komt vooral voor in de zoete wateren van Zuid-Europa tot in Turkije.

Product Description

De Europese rivierkreeft wordt ook wel Turkse rivierkreeft genoemd. De Europese rivierkreeft komt vooral voor in de zoete wateren van Zuid-Europa tot in Turkije. De Europese rivierkreeft zie je ook op een aantal plaatsen in Oost-Nederland. De Europese rivierkreeft wordt sterk bedreigd in haar voortbestaan omdat de Amerikaanse rivierkreeft een schimmelinfectie, genaamd kreeftenpest, bij zich kan dragen waar de Europese rivierkreeft weer aan kan sterven. De Europese rivierkreeft heeft een bruin-groen gekleurd uiterlijk en heeft lange smalle geschaarde voorpoten. De Europese rivierkreeft kan een lengte van 20cm behalen en bezit een ruw geknobbelde pantser.

Product information

EAN Code: 410400_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 410400_KG_KG
TECHNIEK INLAND_FISHERY

Seizoen

CRE004

Alternatives

Neem de Amerikaanse rivierkreeft.

Origin

Vangstgebied FAO 37.
Herkomst Binnenlandse water van Zuid-Europa, Turkije.

Fishing technique

Fuik, lobster pot, top lift net of de baittrap.

Gastronomy

De Europese rivierkreeft is een van de best smakende rivierkreeftachtigen. Dat komt vooral omdat dit beestje in zeer zuiver water voorkomt, wat weer bevorderlijk is voor de smaak. De Europese rivierkreeft kan je het beste levend kopen, eenmaal dood gaat de kwalitatief snel achteruit. De Europese rivierkreeft kun je het koken of stomen.

Availability

Vrouwelijke exemplaren kunnen 7-8 maanden de eitjes onder de staart houden. Het seizoen waarin de Europese rivierkreeft haar eitjes afzet is in de maand mei tot en met juni.

Allergens

Allergen description

Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M

Nutrients

Energie (kJ) 348.00
Energie (kcal) 82.00
Vet (gram) 0.90
Verzadigd vet (gram) 0.30
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 0.20
Koolhydraten 0.00
Proteinen (gram) 18.50
Energie kJ 348.00
Energie kcal 82.00
Waarvan verzadigd vet 3.00
Vet totaal 9.00
Waarvan suikers 0.00
Zout 2.00
Koolhydraten totaal 0.00
Eiwit totaal 185.00

Tip

Als je de rivierkreeft in de koeling plaatst voor latere consumptie, dek de rivierkreeft dan af met een doek of deksel met luchtgaatjes. Rivierkreeft is gevoelig voor tocht, dan gaat deze dood.