
Rascasse Whole, Fresh
Rascasse rouge is de Franstalige benaming voor de schorpioenvis die internationaal Large Scale Scorpionfish wordt genoemd. Het aantal soorten die tot de familie der schorpioenvissen behoren is groot.
Product Description
Rascasse rouge is de Franstalige benaming voor de schorpioenvis die internationaal Large Scale Scorpionfish wordt genoemd. Het aantal soorten die tot de familie van de schorpioenvissen behoren is groot. Schorpioenvissen komen voor over de hele wereld, meestal in de warmere wateren. Deze schorpioenvis komt voor in de wateren van Zuid-Afrika tot in de Middellandse Zee, en zwemt tot op een diepte van 500 m. Rascasse kan een lengte van 50 cm behalen met een gewicht van 3 kg en heeft zeer scherpe stekels op de kop die giftige stoffen kunnen bevatten. Rascasse heeft een stompe kop met een oranje gekleurd uiterlijk. Zeer hoogwaardige kwaliteit wordt gevangen in de wateren rond de Azores.
Product information
EAN Code: | 166001_KG_KG |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 166001_KG_KG |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatives
Als je geen rascasse kunt krijgen kies dan voor de Nieuw-Zeelandse variant, de cantaro of de roodbaars. |
Origin
Herkomst | Noordoost , Centraal, Zuidoost Altantische Oceaan, Middelandse Zee. |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27,37,34,47. |
Fishing technique
De rascasse wordt hoofdzakelijk gevangen doormiddel van het gebruik van de Pole&line en de bodem longline methode. |
Gastronomy
Rascasse behoort tot de exclusieve vissoorten en is vooral populair in de mediterrane keuken. Rascasse is uitermate geschikt voor het maken van bouillon of vissoep. Rascasse heeft een vrij neutrale smaak en bezit een redelijk stevige structuur. De kleur van de filet is wit/licht crème. |
Availability
Je kunt de rascasse het beste consumeren in de periode van juli tot april. Het seizoen waarin de rascasse haar eitjes afzet in de Europese wateren is in de maanden mei tot en met juni. |
Allergens
Allergen description
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Nutrients
Waarvan verzadigd vet | 0.00 |
---|---|
Vet totaal | 1.00 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 25.00 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 81.00 |
Energie kJ | 339.00 |
Eiwit totaal | 18.00 |
Tip
Als je de vis gaat schoonmaken en de ingewanden wilt verwijderen, is het raadzaam om het mes achter de kop in te steken en de buik open te snijden tot aan de staart. Als je het andersom doet is de kans groot dat je je bezeert aan de stekels. |