MSC Dutch super mussels pack 2kg

Mosselen zijn er in allerlei variaties en worden veel geconsumeerd. De mossel is wellicht de bekendste onder de schelpdierachtigen. De mossel is een tweekleppige en heeft een donker blauw/zwart gekleurde schelp en kan een doorsnede van 8 centimeter behalen. De mossel wordt internationaal ook wel Blue Mussel genoemd en komt voor in de Atlantische Oceaan tot aan de Middellandse Zee en in de Noordzee.

Product Description

Mosselen zijn er in allerlei variaties en worden veel geconsumeerd. De mossel is wellicht de bekendste onder de schelpdierachtigen. De mossel is een tweekleppige en heeft een donkerblauw/zwart gekleurde schelp en kan een doorsnede van 8 cm behalen. De mossel wordt internationaal ook wel Blue Mussel genoemd en komt voor in de Atlantische Oceaan tot in de Middellandse Zee en in de Noordzee. Je kan de mossel uit het wild consumeren, deze is vaak groot maar bezit vaak weinig vlees. Commercieel wordt de mossel hoofdzakelijk gekweekt. Het kweken van mosselen gebeurt op verschillende manieren. Een gebruikelijke methode is de zogenaamde bodemcultuur of de hangcultuur.

Product information

EAN Code: 400002_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 400002_STUK
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

BLM002

Alternatives

Als je geen bodemcultuur mossel kunt krijgen kies dan de hangcultuur mossel. Natuurlijk zijn de Greenshell Mussel (bevroren) en de Bouchot mossel ook een optie.

Origin

Herkomst Oosterschelde
Vangstgebied FAO 27

Fishing technique

In het vroege voorjaar gaat de mossel melken en de larven groeien snel uit naar wat men noemt mosselzaad, dat zijn kleine mosseltjes. Deze jonge mosselen worden opgevist en worden uitgezet op zogenaamde percelen. De mossel wordt met de kor van de bodem bevist.

Gastronomy

De bodemcultuur mossel wordt het meest geconsumeerd. De bodemcultuur mossel kun je bakken, stomen, koken en frituren.

Availability

Het is niet raadzaam om de bodemcultuur mosselen het hele jaar te eten. De bodemcultuur mossel plant zich meestal vanaf de maand april tot en met juli voort. In deze periode is de mossel mager. Een bekend gegeven is dat als de 'R' in de maand zit de consumptie van mosselen aan te bevelen is. Feitelijk bezit de mossel dan het hoogste percentage vlees.

Allergens

Allergen description

Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M
Weekdieren en producten op basis van weekdieren M
Schaal- en schelpdieren M

Nutrients

Koolhydraten totaal 7.00
Zout 0.97
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 125.00
Waarvan verzadigd vet 0.90
Vet totaal 3.10
Energie kJ 527.00
Eiwit totaal 17.20

Certification

Ja

Tip

Bodemcultuur mosselen kunnen wat zand en soms wel een klein krabbetje bezitten in de schelp. Het is raadzaam de mosselen goed te spoelen. Controleer ten alle tijden of de mossel vers is. Staat de schelp iets open, geef dan een tik op de schelp, sluit deze zich dan is de schelp levend. Spoel de schelp nooit in zoetwater maar neem het liefst gezuiverd zeewater of neem 30 gr zeezout op 1 liter water.