MSC fish finger Alaska pollack bag 2kg

MSC Alaska pollak (los gevroren) (pollack in het Engels), zonder huid, graatloos, gepaneerd voorgebakken, circa 30 gram per stuk.

Product Description

MSC Alaska pollak (los gevroren) (pollack in het Engels), zonder huid, graatloos, gepaneerd voorgebakken, ongeveer 30 gram per stuk. MSC Alaska Pollak (Theragra Chalcogramma = Gadus chalcogrammus) Voor de vissticks is gebruik gemaakt van witte koolvis vanuit Alaska. Het witte visvlees wordt behandeld en gemalen tot pulp. Deze wordt in een vorm gegoten. De Alaska koolvis of snoekbaars koolvis (Gadus chalcogrammus) is een zeevissoort van het kabeljauw geslacht Gadus en de familie Gadidae. Het is een semi- pelagische scholvis die wijdverspreid is in de noordelijke Stille Oceaan, met de grootste concentraties in de oostelijke Beringzee. Zeer kleine populaties vissen die genetisch identiek zijn aan Gadus chalcogrammus worden aangetroffen in de wateren van de Barentszzee in het noorden van Noorwegen en Rusland. Deze vis werd eerst beschreven als zijn eigen soort onder het taxon Theragra finnmarchica door de Noorse zoöloog Einar Koefoed in 1956. De algemene naam die voor de vis werd gebruikt, was ‘Noorse koolvis’. Genetische analyses hebben aangetoond dat de vis genetisch identiek is aan de Alaska koolvis.

Product information

EAN Code: 250022_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 250022_STUK
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

POA003

Alternatives

Neem de voorgebakken kibbeling.

Origin

Herkomst Nederland
Vangstgebied FAO 67.

Fishing technique

Witte koolvis wordt hoofdzakelijk gevangen door gebruik van de enkelvoudige,zwevende trawl of door gebruik van de longline.

Gastronomy

Doet het altijd goed op een warm buffet.

Availability

Is het hele jaar door op voorraad.

Allergens

Allergen description

Tarwe en producten op basis van tarwe M

Nutrients

Waarvan verzadigd vet 0.90
Vet totaal 6.80
Koolhydraten totaal 16.00
Zout 0.60
Waarvan suikers 2.00
Energie kcal 180.00
Energie kJ 755.00
Eiwit totaal 13.30

Certification

Ja

Tip

Voor het beste resultaat wordt het aanbevolen de vissticks in bevroren vorm te frituren.