
Toothfish fillet with skin MSC frozen
Patagonian Toothfish vis is beter bekend als de Chileense zeebaars. De Patagonian Toothfish kan men het best omschrijven als een mix van zeebaars en kabeljauw.

Product Description
Patagonian Toothfish is beter bekend als de Chileense Zeebaars. De Patagonian Toothfish kan men het best omschrijven als een mix van zeebaars en kabeljauw. De Toothfish komt voor in de koude zuidelijke wateren van de Pacifische-, Indische- en Atlantische Oceaan tot op een diepte van 3800 mtr.
Product information
EAN Code: | 211026_KG_KG |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 211026_KG_KG |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatives
Als je geen Toothfish kunt krijgen, kies dan grote zeebaars. |
Origin
Herkomst | Pacifische, Indische en Atlantische Oceaan |
---|---|
Vangstgebied | FAO 41 en 48 en 58 en 87. |
Fishing technique
De Patagonian toothfish wordt hoofdzakelijk met de longline gevangen. Slechts een klein percentage wordt gevangen met gebruik van de enkelvoudige trawl techniek. |
Gastronomy
De Patagonian Toothfish is zeer smaakvol en heeft een redelijk hoog vetgehalte. De structuur van de filet is grof en is helder wit gekleurd. Vers is deze vis moeilijk te krijgen in Europa, dit omdat de Toothfish door het hoge vetgehalte sterk aan derving onderhevig is. De Patagonian Toothfish wordt hoofdzakelijk als een bevroren product verhandeld. De Toothfish kun je bakken, grillen en stomen. |
Availability
Het seizoen waarin de Patagonian Toothfish haar eitjes afzet is hoofdzakelijk in de maand juli tot en met september. Van oktober tot en met juni is deze vis goed in het seizoen. |
Allergens
Allergen description
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Nutrients
Waarvan verzadigd vet | 3.80 |
---|---|
Vet totaal | 14.71 |
Koolhydraten totaal | 0.50 |
Zout | 0.05 |
Waarvan suikers | 0.22 |
Energie kcal | 205.00 |
Energie kJ | 861.00 |
Eiwit totaal | 17.75 |
Certification

Tip
Ontdooi de vis altijd in een doek, dat voorkomt dat het lekvocht de vis aantast. |