
Herring caviar arenka MSC jar 55gr
Avruga is een luxe benaming voor haringkaviaar. Dat haring een veelzijdig visje is wisten wij allang, maar dat tegenwoordig ook de kuit tot kaviaar wordt bestempeld, is vrij nieuw.

Product Description
Avruga is een luxe benaming voor haringkaviaar. Dat haring een veelzijdig visje is wisten wij allang, maar dat tegenwoordig ook de kuit tot kaviaar wordt bestempeld, is vrij nieuw. Haringkaviaar mag gezien worden als een verrassend alternatief die de smaak van het originele goud tracht te benaderden. De eitjes zijn afkomstig van de Atlantische haring (Chupea harengus). In het najaar en in de winterperiode, afhankelijk waar de haring zich bevindt, zet de haring haar eitjes af. Als de haring vol met kuit zit wordt deze gevangen en wordt de kuit voorzichting verwijderd. Haringkuit is lichtgeel van kleur en is niet zo vissig van smaak als je zou vermoeden. De kuit van de haring wordt licht gerookt, gezouten en op kleur gebracht. De smaak is licht zilt, rokerig en heeft een licht zuurtje van citroen.
Product information
EAN Code: | 600460_STUK |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 600460_STUK |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatives
Het perfecte altermatief is de kazunoko of nog een stapje hoger, dan spreken we over de baeri of de d`aquitaine caviaar. |
Origin
Herkomst | Noord Atlantische Oceaan, Spanje |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Fishing technique
FAO 27 |
Gastronomy
Heeft een milde, lichte rooksmaak verrijkt met wat aangename lichte noot smaken. |
Availability
Haringcaviaar is het hele jaar verkrijgbaar. |
Allergens
Allergen description
Weekdieren en producten op basis van weekdieren | M |
---|---|
haring en producten op basis van haring | M |
Vis en producten op basis van vis | M |
Maïs en producten op basis van maïs | M |
Inktis en producten van inktvis | M |
Nutrients
Energie kcal | 74.00 |
---|---|
Waarvan verzadigd vet | 1.50 |
Vet totaal | 4.60 |
Energie kJ | 308.00 |
Eiwit totaal | 2.10 |
Waarvan suikers | 1.40 |
Zout | 2.06 |
Koolhydraten totaal | 6.00 |
Certification
