MSC Coquilles Japan 10-20 doos 10 kg

De Japanse coquille staat wereldwijd zeer hoog aangeschreven en is een van de meest verkochte in haar soort. De Japanse coquille komt in het wild voor in de noordelijke wateren van Japan en leeft tot op een diepte van 50 m.

Product Description

De Japanse coquille staat wereldwijd zeer hoog aangeschreven en is een van de meest verkochte in haar soort. De Japanse coquille komt in het wild voor in de noordelijke wateren van Japan en leeft tot op een diepte van 50 m. Uiterlijk bezit deze schelp een bruin/paarse kleur en kan 20 cm groot worden. Dit Japanse exemplaar heeft fijne ribbels op de schelp. Tegenwoordig wordt deze coquille grootschalig gekweek in China, Korea en in Rusland. In Japan tref je rond het eiland Hokaido 3 soorten coquilles in het wild aan. In Japan wordt dit exemplaar door duikers met de hand van de bodem gehaald.

Product information

EAN Code: 240032_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 240032_STUK
TECHNIEK FARMING

Seizoen

SCJ001

Alternatives

Het beste alternatief is de coquille uit Canada/ Alaska.

Origin

Herkomst North-West Pacific
Vangstgebied FAO 77

Fishing technique

De Japanse coquille wordt duurzaam gekweekt met de hangcultuurmethode die zich duurzaam mag noemen. Tevens kweekt men op kweektafels net zoals bij sommige oesters het geval is.

Gastronomy

De Japanse coquille wordt slechts lokaal vers verhandeld. Buiten de landsgrenzen van Japan treft men de bevroren variant veelvuldig aan. De Japanse coquille is zeer smaakvol met een stevige bite en is zoet van smaak. Coquilles kun je bakken, grillen en zelfs rauw consumeren.

Availability

De bevroren variant is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergens

Allergen description

zalm en producten op basis van zalm M
Vis en producten op basis van vis M

Nutrients

Vet totaal 72.00
Koolhydraten totaal 205.00
Zout 37.00
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 83.00
Waarvan verzadigd vet 9.00
Energie kJ 347.00
Eiwit totaal 162.00

Certification

Ja

Tip

De Japanse coquille wordt vaak op -60 graden ingevroren om hoogwaardige kwaliteit te kunnen garanderen. Ontdooi deze langzaam op een doek, niet in plastic. Het doek neemt het vocht op en tast de coquille niet aan.