Makreel gestript zonder kop en staart

Makreel komt uit de grote familie van de makreelachtigen waaronder ook de horsmakreel en de tonijn vallen.

Product Description

Makreel komt uit de grote familie van de makreelachtigen waaronder ook de horsmakreel en de tonijn vallen. Makreel die in de zuidelijke wateren voorkomt is iets anders gevlekt op de rugzijde en het vetgehalte is een stuk lager. Makreel die in de noordelijke wateren voorkomt is ronder gevormd en bezit een hoger vetgehalte. De makreel komt voor in de wateren ten Noorden van de Atlantische Oceaan van Amerika tot aan Noorwegen. Ook treft men de makreel aan in de Noordzee en in de Middellandse Zee. Makreel kan een lengte van 60 cm behalen met een gewicht van max 3 kg. Deze vis leeft tot op een diepte van 200 m. Bij rauwe consumptie minimaal 24 uur invriezen op -20 °C

Product information

EAN Code: 127035_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 127035_KG_KG
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Video

Seizoen

MAC002

Alternatives

Een alternatief kan zijn de horsmakreel, hamachi of trevally.

Origin

Herkomst Atlantische Oceaan, noordoostelijke, Noordzee
Vangstgebied FAO 27

Fishing technique

Makreel wordt het meest gevangen met de purse seine en de flyshoot methode.

Gastronomy

Makreel is een veelzijdige vis, deze wordt vaak gerookt of gestoomd aangeboden. Vers wordt de makreel ook verkocht, maar houdt voor een optimale smaak rekening met het seizoen. Makreel is een echte zomervis, dan is deze lekker dik en vettig. Verse exemplaren kun je zelfs rauw consumeren (ceviche), maar bakken en grillen behoort ook tot de mogelijkheden.

Availability

Makreel is een echte zomervis. In de winterperiode is de makreel mager. De makreel zet haar eitjes af in de maanden april tot en met mei.

Allergens

Allergen description

Vis en producten op basis van vis M

Nutrients

Waarvan verzadigd vet 3.22
Vet totaal 13.50
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.16
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 194.00
Energie kJ 808.00
Eiwit totaal 18.10

Tip

Makreel met een hoog vetgehalte kun je niet lang bewaren. Verwijder altijd de ingewanden als je de vis wilt bewaren. Dat verlengt de houdbaarheid.