Licht gezouten Kabeljauw 180-200g Ds 12 x 800gr DV

Licht gezouten Kabeljauw 180-200g Ds 12 x 800gr DV

Na de vangst van de kabeljauw wordt de kabeljauw machinaal gefileerd. Daarna worden de filets gezouten met zeezout, dit rijpingsproces duurt 2 tot 3 weken. Vervolgens gaat de kabeljauw 40-90 uur in een windtunnel en is de drooggezouten kabeljauw gereed voor consumptie.

Product Description

Na de vangst van de kabeljauw wordt de kabeljauw machinaal gefileerd. Daarna worden de filets gezouten met zeezout, dit rijpingsproces duurt 2 tot 3 weken. Vervolgens gaat de kabeljauw 40-90 uur in een windtunnel en is de drooggezouten kabeljauw gereed voor consumptie. Opmerkelijk is dat de gezouten kabeljauw niet in de zon gedroogd wordt en dat maakt het grote verschil met de bacalao/stokvis.

Product information

EAN Code: 200610_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 200610_STUK

Seizoen

DSC001

Alternatives

Het alternatief is de stokvis/bacalao. Deze is zongedroogd en minder zout.

Origin

Herkomst Noorwegen
Vangstgebied FAO 27

Fishing technique

Haken en lijnen, kieuwnetten,longline, purse seining of zegenvisserij.

Gastronomy

Om de gezouten kabeljauwfilets geschikt te maken voor consumptie moet je de filet verwateren, na gelang het receptuur of smaak. Zelfs na 48 uur heeft deze filet nog een pittige zoutsmaak. Gezouten kabeljauw kun je bakken, stomen, frituren en in de oven bereiden.

Availability

De drooggezouten kabeljauwfilets zijn het hele jaar verkrijgbaar.

Nutrients

Waarvan suikers 0.20
Waarvan verzadigd vet 0.23
Energie kcal 76.00
Eiwit totaal 18.00
Koolhydraten totaal 0.50
Zout 0.67
Vet totaal 0.40
Energie kJ 324.00

Certification

Nee
Nee
Nee
Nee