
Langoustines unsorted
Denemarken mag zich één van de grootste exporteurs noemen op het gebied van de verse langoustines. Langoustines komen in grote concentraties voor tussen Denemarken en Noorwegen. De benaming Noorse kreeft is niet voor niets. Het zijn vooral de Noren die de langoustines in Denemarken afzetten die op hun beurt weer de langoustines verhandelen over geheel Europa.

Product Description
Denemarken mag zich één van de grootste exporteurs noemen op het gebied van langoustines. Langoustines komen in grote concentraties voor tussen Denemarken en Noorwegen. De benaming Noorse kreeft is niet voor niets. Het zijn vooral de Noren die de langoustines in Denemarken afzetten die op hun beurt weer de langoustines verhandelen over geheel Europa.
Product information
EAN Code: | 157004_KG_KG |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 157004_KG_KG |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatives
Als je geen Schotse langoustine kunt bemachtigen kies dan verse Deense, IJslandse of Hollandse exemplaren. Shockfrozen exemplaren kunnen uiteraard ook. |
Origin
Herkomst | West kust van Schotland/Deenmarken |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Fishing technique
De Deense langoustine wordt hoofdzakelijk bevist door gebruik van de twinrig, korf, vallen. |
Gastronomy
Verse langoustine zijn zeer smaakvol. De kwaliteit kan sterk vari�ren. Langoustine heeft een fantastische zoete smaak. Het darmkanaal moet altijd worden verwijderd. Langoustine kun je bakken, grillen en rauw consumeren. |
Availability
De Deense langoustine is een typisch zomerproduct. Je kunt deze het best consumeren in de periode van april tot aan december. |
Allergens
Allergen description
Kreeft en producten van Kreeft | M |
---|---|
Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren | M |
Nutrients
Vet totaal | 0.30 |
---|---|
Koolhydraten totaal | 0.10 |
Zout | 0.11 |
Waarvan suikers | 0.10 |
Energie kcal | 77.00 |
Waarvan verzadigd vet | 0.19 |
Energie kJ | 326.00 |
Eiwit totaal | 18.50 |
Tip
Als je Deense langoustines hebt bemachtigd kijk dan goed naar de onderzijde van de staart. Is deze vlak en kan je deze makkelijk indrukken dan is deze waarschijnlijk bevroren geweest en ontdooid. Verse langoustine heeft in de staart een bolling. |