Langoustines 6-9pcs

Langoustines 6-9pcs

Denemarken mag zich één van de grootste exporteurs noemen op het gebied van de verse langoustines. Langoustines komen in grote concentraties voor tussen Denemarken en Noorwegen. De benaming Noorse kreeft is niet voor niets. Het zijn vooral de Noren die de langoustines in Denemarken afzetten die op hun beurt weer de langoustines verhandelen over geheel Europa.
Sustainable fish icon

Product Description

Denemarken mag zich één van de grootste exporteurs noemen op het gebied van langoustines. Langoustines komen in grote concentraties voor tussen Denemarken en Noorwegen. De benaming Noorse kreeft is niet voor niets. Het zijn vooral de Noren die de langoustines in Denemarken afzetten die op hun beurt weer de langoustines verhandelen over geheel Europa.

Product information

EAN Code: 157001_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 157001_KG_KG
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

NOL003

Alternatives

Als je geen Schotse langoustine kunt bemachtigen kies dan verse Deense, IJslandse of Hollandse exemplaren. Shockfrozen exemplaren kunnen uiteraard ook.

Origin

Herkomst West kust van Schotland/Deenmarken
Vangstgebied FAO 27

Fishing technique

De Deense langoustine wordt hoofdzakelijk bevist door gebruik van de twinrig, korf, vallen.

Gastronomy

Verse langoustine zijn zeer smaakvol. De kwaliteit kan sterk variëren. Langoustine heeft een fantastische zoete smaak. Het darmkanaal moet altijd worden verwijderd. Langoustine kun je bakken, grillen en rauw consumeren.

Availability

De Deense langoustine is een typisch zomerproduct. Je kunt deze het best consumeren in de periode van april tot aan december.

Allergens

Allergen description

Kreeft en producten van Kreeft M
Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M

Nutrients

Vet totaal 0.30
Koolhydraten totaal 0.10
Zout 0.11
Waarvan suikers 0.10
Energie kcal 77.00
Waarvan verzadigd vet 0.19
Energie kJ 326.00
Eiwit totaal 18.50

Tip

Als je Deense langoustines hebt bemachtigd kijk dan goed naar de onderzijde van de staart. Is deze vlak en kan je deze makkelijk indrukken dan is deze waarschijnlijk bevroren geweest en ontdooid. Verse langoustine heeft in de staart een bolling.