Kreeft Oosterschelde 600-800gr

De Oosterschelde kreeft is een delicatesse en staat in menig restaurant op het menu als het seizoen is aangebroken. De Oosterschelde kreeft is slanker en verschilt sterk van kleur en smaak van haar Amerikaanse en Canadese soortgenoten. De Oosterschelde kreeft is overwegend donkerblauw/zwart gekleurd met kenmerkende geelachtige vlekken die zich vooral op de kop bevinden. De Oosterschelde kreeft is van oorsprong hetzelfde exemplaar als de Europese kreeft.
Sustainable fish icon

Product Description

De Oosterschelde kreeft is een delicatesse en staat in menig restaurant op het menu als het hoogseizoen is aangebroken. De Oosterschelde kreeft is slanker en verschilt sterk van kleur en smaak van haar Amerikaanse en Canadese soortgenoten. De Oosterschelde kreeft is overwegend donkerblauw/zwart gekleurd met kenmerkende geelachtige vlekken die zich vooral op de kop bevinden. De Oosterschelde kreeft is van oorsprong hetzelfde exemplaar als de Europese kreeft. Toch zijn er grote verschillen. Doordat deze kreeft voorkomt in wateren met een lager zoutgehalte heeft deze genetisch een afwijkend DNA. De Oosterschelde kreeft is beduidend zwarter gekleurd. Er zijn gelukkig vissers die de vrouwelijke exemplaren terugzetten als de staart van de kreeft voorzien is van kuit.

Product information

EAN Code: 410270_STUK_700GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 410270_STUK_700GRAM
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

LBE002

Alternatives

Als je de Oosterschelde kreeft niet kunt krijgen, kies dan voor de Canadese kreeft.

Origin

Herkomst Oosterschelde
Vangstgebied FAO 27

Fishing technique

De Oosterschelde kreeft wordt op 3 manieren bevist. Om deze boven water te halen maakt men gebruik van de korf, staandwant of een fuik.

Gastronomy

Liefhebbers beweren dat de Oosterschelde kreeft de meest smaakvolle kreeftachtige ter wereld is. Oosterschelde kreeft is zeer verfijnd en is zacht van smaak.

Availability

Het seizoen waarin de Oosterschelde Kreeft gevangen mag worden is vanaf de laatste donderdag van maart tot aan 15 juli en zij moet minimaal 25 cm lang zijn. Na deze periode is het seizoen gesloten en mag er niet meer gevist worden.

Allergens

Allergen description

Kreeft en producten van Kreeft M
Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M

Nutrients

Vet totaal 0.80
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.54
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 86.00
Waarvan verzadigd vet 0.10
Energie kJ 365.00
Eiwit totaal 19.70

Tip

Oosterschelde kreeft is kostbaar, zeker wanneer het seizoen net is geopend. Je kunt ook eenscharige bemachtigen deze zijn in de regel goedkoper.