Saithe Fillets Skinless

Koolvis is familie van de schelvisachtigen die op haar beurt tot de kabeljauwachtigen behoort. Er wordt vaak gedacht dat deze vis alleen maar verwerkt wordt tot vissticks, maar zwarte koolvis is een ware traktatie.
Sustainable fish icon

Product Description

Koolvis is familie van de schelvisachtigen die op haar beurt tot de kabeljauwachtigen behoort. Er wordt vaak gedacht dat deze vis alleen maar verwerkt wordt tot vissticks, maar zwarte koolvis is een ware traktatie. Dit exemplaar komt voor in de noordelijke wateren van Groenland tot aan Spitsbergen en in de wateren van de Oostelijke Atlantische Oceaan. Hoogwaardige kwaliteit is te vinden in IJsland, Denemarken en Noorwegen waar deze met de lijn wordt gevangen. Koolvis zwemt tot op een diepte van 350 m. Deze vis kan een lengte van 135 cm behalen met een gewicht van 30 kg. De kleur van de huid is overwegend donkergrijs/bruin aan de bovenzijde uitlopend naar een licht grijze buikzijde.

Product information

EAN Code: 128051_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 128051_KG_KG

Seizoen

POK001

Alternatives

Een alternatief voor zwarte koolvis is de witte koolvis. Andere alternatieven zijn schelvis, leng en kabeljauw.

Origin

Vangstgebied FAO 27
Herkomst Noorwegen

Fishing technique

Zwarte koolvis wordt met verschillende trawl technieken gevangen. Hoogwaardige kwaliteit is afkomstig van de longline.

Gastronomy

De smaak is goed, de structuur is grof, het visvlees is mooi blank. Het nadeel is dat de vis kwetsbaar is, voorzichtigheid is geboden. Zwarte koolvis kun je bakken, grillen, stomen, koken en in de oven bereiden.

Availability

Het beste seizoen om de zwarte koolvis te eten is in de periode van maart tot en met december. Dit geldt alleen voor exemplaren die afkomstig zijn uit de Noord-Atlantische wateren.

Nutrients

Energie kJ 302.00
Zout 1.70
Waarvan verzadigd vet 0.20
Energie kcal 79.00
Eiwit totaal 16.40
Eiwit dierlijk 164.00
Koolhydraten totaal 0.00
Vet totaal 0.70
Waarvan suikers 0.00

Certification

Nee
Nee
Nee
Nee

Tip

Koolvis is betaalbaar, maar niet alle koolvis is lekker. Als je voor deze vis kiest, let dan op de huid van de vis. Is deze grijsbruin gekleurd dan heb je de juiste vis.