Kokkelvlees gekookt 500 gr bevroren

Kokkelvlees gekookt 500 gr bevroren

Bevroren kokkelsvlees wordt gewonnen uit de schelp genaamd Paphia undulata, dit is de naam van deze tweekleppigen soort uit de familie van de Veneridae (venusschelpen). Het vlees van dit schelpje wordt bevroren en wordt onder de naam 'kokkelvlees' bevroren op de Nederlandse markt verkocht.

Product Description

Bevroren kokkelsvlees wordt gewonnen uit de schelp genaamd Paphia undulata, dit is de naam van deze tweekleppigen soort uit de familie van de Veneridae (venusschelpen). Het vlees van dit schelpje wordt bevroren en wordt onder de naam 'kokkelvlees' bevroren op de Nederlandse markt verkocht. Deze schelp vanuit Vietnam lijkt totaal niet op de kokkel zoals wij die kennen hier in Nederland. Hij komt qua vorm meer overeen met de tellini.

Product information

EAN Code: 240140_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 240140_STUK
TECHNIEK CATCH_ZONE

Seizoen

CCO002

Alternatives

Als alternatief kun je kiezen voor verse Nederlandse kokkels.

Origin

Herkomst Midden-westelijk deel Stille Oceaan, Vietnam.
Vangstgebied FAO 71

Fishing technique

Deze kokkels worden gevangen met de sleepnetten.

Gastronomy

Je kunt het kokkelvlees, stomen en koken.

Availability

Het bevroren vlees van de paphia undulata kan het hele jaar worden gegeten.

Allergens

Allergen description

Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M
Weekdieren en producten op basis van weekdieren M

Nutrients

Vet totaal 0.80
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.51
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 75.00
Waarvan verzadigd vet 0.30
Energie kJ 305.00
Eiwit totaal 16.30

Certification

Nee
Nee
Nee
Nee

Tip

Voeg het kokkelvlees als laatste toe bij een gerecht, zo voorkom je dat het vlees taai wordt.