King crab Norwegian live

King crab Norwegian live

Levende Red Kingcrab, hebben een gewicht tussen de 2,5 kg en 3,5 kg per stuk. Deze worden uitsluitend op aanvraag besteld. De kingcrab werd in de jaren 60 geïntroduceerd door Russische vissers in de baai van Moermansk en heeft zich verspreid tot ver naar de noordelijke delen van Noorwegen en West-Europa.

Product Description

Levende Red Kingcrab heeft een gewicht tussen de 2,5 kg en 3,5 kg per stuk. Deze worden uitsluitend op aanvraag besteld. De kingcrab werd in de jaren 60 in de baai van Moermansk uitgezet door Russische vissers en heeft zich verspreid tot ver naar de noordelijke delen van Noorwegen en West-Europa. De Noorse red kingcrab is dezelfde krab als die in Beringzee voorkomt en kent meerdere soortgenoten zoals de blue en de golden kingcrab. De Noorse red kingcrab wordt hoofdzakelijk levend verhandeld. In de plaats Bugøynes wordt de kingcrab, voordat deze wordt verhandeld, na de vangst 2 maanden vetgemest.

Product information

EAN Code: 410530_STUK_2500GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 410530_STUK_2500GRAM
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

KCN004

Alternatives

De bevroren variant is een perfect alternatief.

Origin

Herkomst Noorwegen
Vangstgebied FAO 27

Fishing technique

De techniek die de Noren hanteren, lijkt sterk op de methode uit Alaska. De kingcrab wordt bevist door middel van het gebruik van pots. Noorse vissers onderscheiden zich wel ten opzichte van vissers uit Alaska of Rusland door de zee op te gaan met zeer kleine bootjes die maximaal 100 koningskrabben per dag vangen. De gevangen kingcrab wordt levend in tanks gehouden en naar de mesterij in Bug�ynes gebracht.

Gastronomy

De smaak van de Noorse kingcrab is zoet en is vergelijkbaar met de red kingcrab uit Alaska. De Noorse kingcrab wordt het meest levend verhandeld en dat maakt consumptie voor de consument lastig. Probleem is dat, als de kingcrab eenmaal meer dan 8 uur uit het zeewater is, deze leegloopt en uiteindelijk doodgaat.

Availability

De beste kwaliteit vind je van oktober tot en met januari.

Allergens

Allergen description

Crab en producten op basis van Crab M
Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M

Nutrients

Vet totaal 0.90
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 5.10
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 74.00
Waarvan verzadigd vet 0.10
Energie kJ 314.00
Eiwit totaal 16.60

Tip

Mocht je de kingcrab levend willen bewaren, zorg er dan voor dan je hem tochtvrij bewaard.