King krabpoot gekookt single leg 240 gr diepvries

De red king crab (Paralithodes catschaticus) is een van de grootste krabben die er is. Dit zie je terug in de grote van de gekookte krabpoten. In de rode krabpoot zit prachtig, smaakvol wit vlees.
Sustainable fish icon

Product Description

Gekookte enkelvoudige poot van de rode koningskrab. De red kingcrab (Paralithodes catschaticus) is een van de grootste krabben die er is. Dit zie je terug in de grote van de gekookte krabpoten. In de rode krabpoot zit prachtig, smaakvol wit vlees. De krabben worden aan boord direct gekookt en daarna ingevroren. Op deze manier behoud je de rijke smaak en optimale kwaliteit. De red crab wordt in verschillende producten aangeboden; gekookte of rauwe poten, los of klauwen (5 stuks aan een), heel, een onderdeel van de poten of alleen het vlees.

Product information

EAN Code: 230138_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 230138_STUK
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

KCN005

Alternatives

Het alternatief voor de red kingkrab is de red kingkrab uit Noorwegen of Alaska.

Origin

Herkomst Rusland
Vangstgebied FAO 27

Fishing technique

De kingcrab wordt bevist door middel van het gebruik van pots. Noorse vissers onderscheiden zich ten opzichte van vissers uit Alaska of Rusland, door de zee op te gaan met zeer kleine bootjes die maximaal 100 koningskrabben per dag vangen. De gevangen kingcrab wordt levend in tanks gehouden en naar de mesterij in Bug√łynes gebracht.

Gastronomy

De smaak van de kingcrabpoot is zoet.

Availability

Dit product wordt bevroren aangeboden en is dus het hele jaar verkrijgbaar. Het seizoen waarin de beste kwaliteit wordt gevangen is van oktober tot en met januari.

Allergens

Allergen description

Crab en producten op basis van Crab M

Nutrients

Waarvan verzadigd vet 0.20
Vet totaal 0.60
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 1.00
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 88.80
Energie kJ 351.00
Eiwit totaal 18.28

Tip

Let er bij het schoonmaken op dat je de belijningen er goed uithaalt.