Codfish w/o head 3-4kg shiny MSC

Codfish w/o head 3-4kg shiny MSC

De Noorse, IJslandse en de Noordzee kabeljauw zijn feitelijk dezelfde vis. Opvallend is dat in de Noorse wateren veel grotere exemplaren voorkomen.

Product Description

De Noorse, IJslandse en de Noordzee kabeljauw zijn feitelijk dezelfde vis. Opvallend is dat in de Noorse wateren veel grotere exemplaren voorkomen. De Noorse kabeljauw zwemt in de koude wateren van de Barentszzee waar het zeewater zeer zuiver is. Vandaag de dag komt er veel Noorse kabeljauw voor en wordt deze niet meer bedreigd met uitsterven.

Product information

EAN Code: 120014_STUK_3500GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 120014_STUK_3500GRAM
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Video

Seizoen

COD010

Alternatives

Als er geen Noorse kabeljauw te koop is kies dan voor een kabeljauwachtige zoals schelvis, koolvis of leng.

Origin

Herkomst Barentszzee
Vangstgebied FAO 27.1.a.b

Fishing technique

De Noorse kabeljauw wordt bevist door gebruik te maken van staandwant, longline of enkelvoudige trawl. Opvalland is dat de activiteit met lijnvangsten steeds meer toe neemt. Dit is niet alleen duurzamer maar komt ook de kwaliteit ten goede.

Gastronomy

De Noorse kabeljauw is een van de meest geconsumeerde vis in Europa. Noorse kabeljauw is een smaakvolle vis en bezit mooi helderwit visvlees. De vis heeft een losse structuur, de lamellen zijn grof. Kabeljauw kun je bakken, grillen, stomen, drogen, roken, frituren en zouten.

Availability

De Noorse kabeljauw zet haar eitjes af in de maanden mei tot en met juli. Je kunt de Noorse kabeljauw het beste eten van augustus tot en met april.

Allergens

Allergen description

kabeljauw en producten op basis van kabeljauw M
Vis en producten op basis van vis M

Nutrients

Waarvan verzadigd vet 0.13
Vet totaal 0.67
Eiwit dierlijk 1781.00
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.14
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 82.00
Energie kJ 344.00
Eiwit totaal 17.81

Certification

Ja

Tip

Als je voor Noorse kabeljauw kiest, kies dan voor grote exemplaren, deze zijn beter te portioneren. Wist je dat de wangen en keeltjes van deze vis een traktatie zijn? Een goede visspecialist kan deze lekkernij voor je bemachtigen.