CodFish whole

CodFish whole

De Noorse, IJslandse en de Noordzee kabeljauw zijn feitelijk dezelfde vis. Opvallend is dat in de Noorse wateren veel grotere exemplaren voorkomen.

Product Description

De Noorse, IJslandse en de Noordzee kabeljauw zijn feitelijk dezelfde vis. Opvallend is dat in de Noorse wateren veel grotere exemplaren voorkomen. De Noorse kabeljauw zwemt in de koude wateren van de Barentszzee waar het zeewater zeer zuiver is. Vandaag de dag komt er veel Noorse kabeljauw voor en wordt deze niet meer bedreigd met uitsterven.

Product information

EAN Code: 120003_STUK_2000GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 120003_STUK_2000GRAM
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Video

Seizoen

COD010

Alternatives

Als er geen Noorse kabeljauw te koop is kies dan voor een kabeljauwachtige zoals schelvis, koolvis of leng.

Origin

Herkomst Noorwegen
Vangstgebied FAO 27.2a Noorse Zee

Fishing technique

De Noorse kabeljauw wordt bevist door gebruik te maken van haken en lijnen, geankerde kieuwnetten, Deense zegens (SDN,GNS,LLS)

Gastronomy

De Noorse kabeljauw is een van de meest geconsumeerde vis in Europa. Noorse kabeljauw is een smaakvolle vis en bezit mooi helderwit visvlees. De vis heeft een losse structuur, de lamellen zijn grof. Kabeljauw kun je bakken, grillen, stomen, drogen, roken, frituren en zouten.

Availability

De Noorse kabeljauw zet haar eitjes af in de maanden januari tot en met maart. Je kunt de Noorse kabeljauw het beste eten van buiten de paaiperiode.

Allergens

Allergen description

kabeljauw en producten op basis van kabeljauw M
Vis en producten op basis van vis M

Nutrients

Waarvan verzadigd vet 0.20
Vet totaal 1.50
Eiwit dierlijk 18.00
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.23
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 87.00
Energie kJ 366.00
Eiwit totaal 18.00

Certification

Nee

Tip

Als je voor Noorse kabeljauw kiest, kies dan voor grote exemplaren, deze zijn beter te portioneren. Wist je dat de wangen en keeltjes van deze vis een traktatie zijn? Een goede visspecialist kan deze lekkernij voor je bemachtigen.