Squid Middle Size, Fresh

Squid Middle Size, Fresh

Inktvis is een weekdier. Weekdieren zijn ongewerveld en bezitten dus geen skelet. Tot de enorme groep van de weekdieren behoren inktvisachtige, slakachtige en schelpdieren. Inktvissen zijn koppotige, er zijn achtpotige en tienpotige exemplaren.

Product Description

Inktvis is een weekdier. Weekdieren zijn ongewervelde dieren en bezitten dus geen skelet. Tot de enorme groep van de weekdieren behoren inktvisachtigen, slakachtigen en schelpdieren. Inktvissen zijn koppotigen, er zijn achtpotigen en tienpotigen exemplaren. Inktvisachtigen kunnen we onder verdelen in drie soorten, de sepia, octopus en inktvis. In de noordelijke wateren van Europa treft men ook inktvis aan. Inktvis kan in de noordelijke wateren een lengte 1 m behalen met een gewicht van 4 kg. De Hollandse inktvis wordt echter minder groot.

Product information

EAN Code: 187001_STUK_400GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 187001_STUK_400GRAM
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

SQU002

Alternatives

Een goed alternatief is de inktvis vanuit de Azoren of de sepia.

Origin

Herkomst Noordzee
Vangstgebied FAO 27

Fishing technique

Inktvis wordt 's nachts het meest gevangen door vissers die lange lijnen in het water laten zakken en met licht op het water schijnen, deze techniek noemt men Jiggen. De gevangen inktvis komt stressvrij en onbeschadigd aan boord. Ook wordt de Flyshoot methode vaak gebruikt.

Gastronomy

Hollandse Inktvis is zeer de moeite waard. Inktvis kun je bakken, grillen en zelfs rauw consumeren.

Availability

Een goed alternatief is de inktvis vanuit de Azoren of de sepia.

Allergens

Allergen description

Inktis en producten van inktvis M

Nutrients

Waarvan verzadigd vet 0.80
Vet totaal 1.70
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.25
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 80.00
Energie kJ 338.00
Eiwit totaal 16.20

Tip

Als je het lastig vindt om het vel van de Inktvis te verwijderen, is het raadzaam om de inktvis gedurende 3 sec onder heet water te houden. Het verwijderen van het vel gaat dan veel beter.