Huitre speciale geay nr. 3 mand 48 stuks

Huitre speciale geay nr. 3 mand 48 stuks

Het begon allemaal op de kleine oesterhaven van La Tremblade in Charente Maritime, waar Eutrope GEAY en zijn zoon Georges, de pioniers van de familie, de lokale markten animeren met hun charismatische persoonlijkheid en de uitzonderlijke kwaliteit van hun oesters.
Sustainable fish icon

Product Description

Adrien GEAY is de laatste van de familielijn. Zijn jeugd en dynamiek leidden hem ertoe om het familiebedrijf met respect en grote bescheidenheid over te nemen. Zeer down-to-earth, of liever down to sea, hij heeft de know-how van het beheer van zijn oesterparken, met respect voor zijn producten en de natuur. Voor hem is het niet zijn werk, maar zijn passie die hij elke dag uitoefent. Zoals hij vaak zegt: "Ik ben geboren in de parken, ik heb niet eens herinneringen aan mijn vroege dagen. Ik werd altijd door mijn ouders meegenomen naar de productielocatie." Zijn jeugd, zijn dynamiek en zijn liefde voor oesters stellen Adrien in staat om het familiebedrijf naar nieuwe perspectieven te leiden. Altijd op zoek naar de parken om de beste GEAY oesters te krijgen.

Product information

EAN Code: 400874_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 400874_STUK
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

JPO019

Alternatives

Een goed alternatief is de fine claire, fine special of de fine claire verte/secrete.

Origin

Herkomst Frankrijk
Vangstgebied FAO 27

Fishing technique

De Franse geay wordt gekweekt en groeit op zogenaamde oesterbedden. De oester worden in zakken op tafels gelegd en worden met regelmaat gekeerd om zo de groei te bevorderen. Het duurt 30 maanden voordat de geay oester volwassen is, daarna gaat hij nog voor 3 weken een clair in om te ontstressen.

Gastronomy

De geay oester is een uitzonderlijke knappe , mooie oester met een mooie hazelnootsmaak en een licht jodium tintje. Je zult versteld staan van de frisheid van het vlees.

Availability

Je kunt deze geay oester het beste consumeren in de maanden september tot maart.

Allergens

Allergen description

Vis en producten op basis van vis M

Nutrients

Energie kcal 57.00
Waarvan verzadigd vet 0.80
Vet totaal 1.90
Eiwit dierlijk 6.00
Koolhydraten totaal 4.00
Zout 0.50
Waarvan suikers 0.00
Energie kJ 240.00
Eiwit totaal 6.00

Tip

Deze oester zit bomvol vlees, bewaar de geay oester altijd met de bolle kant naar beneden. Dit voorkomt vochtuittreding en zodoende uitdroging.