
Jurela Horsmackerel
De gele horsmakreel wordt internationaal false scad of in het Spaans Jurela genoemd. Dit exemplaar behoort tot de grote familie van de makreelachtigen. Jurela komt voor in de wateren van de Middellandse Zee en ten oosten van de Atlantische Oceaan van Marokko tot aan Namibië.
Product Description
De gele horsmakreel wordt internationaal false scad genoemd. Dit exemplaar behoort tot de grote familie van de makreelachtigen. Jurela komt voor in de wateren van de Middellandse Zee en ten oostelijk van de Atlantische Oceaan van Marokko tot aan Namibië. Horsmakreel kan een lengte van 50 cm behalen met een gewicht van 2 kg en zwemt tot op een diepte van 200 m in voornamelijk brakwater. De vis heeft een groen gekleurde bovenzijde met een zilverkleurige buikzijde en een intens goud/gele gloed over de flank. Opvallend is de zwarte stip op het kieuwdeksel.
Product information
EAN Code: | 127011_KG_KG |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 127011_KG_KG |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatives
Een goed alternatief is de horsmakreel of de trevally. |
Origin
Herkomst | Noord,Oost,Zuidelijke Atlantische Oceaan. Middelandse Zee |
---|---|
Vangstgebied | FAO 34,37 en 41 |
Fishing technique
Hoogwaardige kwaliteit Jurela wordt lijn gevangen. Hoogwaardige kwaliteit treft men aan in de Azoren en in de Canarisch Eilanden. |
Gastronomy
Jurela heeft niet zo�n hoog vetgehalte als de makreel en is enigszins schraal te noemen. Jurela kun je bakken, grillen stomen en zelfs rauw eten. |
Availability
Het seizoen waarin de jurela kuit schiet is in de maanden april tot en met juni. Je kan deze het beste eten tussen juli en maart. |
Allergens
Allergen description
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Nutrients
Waarvan verzadigd vet | 109.00 |
---|---|
Vet totaal | 207.00 |
Koolhydraten totaal | Yes |
Zout | 6.00 |
Waarvan suikers | Yes |
Energie kcal | 258.00 |
Energie kJ | 1.06 |
Eiwit totaal | 18.00 |
Tip
Verkleurt de huid en is deze enigszins roodbruin gekleurd, dan is de vis oud en niet geschikt voor consumptie. |