Jurela Horsmackerel

Jurela Horsmackerel

De gele horsmakreel wordt internationaal false scad of in het Spaans Jurela genoemd. Dit exemplaar behoort tot de grote familie van de makreelachtigen. Jurela komt voor in de wateren van de Middellandse Zee en ten oosten van de Atlantische Oceaan van Marokko tot aan Namibië.

Product Description

De gele horsmakreel wordt internationaal false scad genoemd. Dit exemplaar behoort tot de grote familie van de makreelachtigen. Jurela komt voor in de wateren van de Middellandse Zee en ten oostelijk van de Atlantische Oceaan van Marokko tot aan Namibië. Horsmakreel kan een lengte van 50 cm behalen met een gewicht van 2 kg en zwemt tot op een diepte van 200 m in voornamelijk brakwater. De vis heeft een groen gekleurde bovenzijde met een zilverkleurige buikzijde en een intens goud/gele gloed over de flank. Opvallend is de zwarte stip op het kieuwdeksel.

Product information

EAN Code: 127011_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 127011_KG_KG
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

HMF002

Alternatives

Een goed alternatief is de horsmakreel of de trevally.

Origin

Herkomst Noord,Oost,Zuidelijke Atlantische Oceaan. Middelandse Zee
Vangstgebied FAO 34,37 en 41

Fishing technique

Hoogwaardige kwaliteit Jurela wordt lijn gevangen. Hoogwaardige kwaliteit treft men aan in de Azoren en in de Canarisch Eilanden.

Gastronomy

Jurela heeft niet zo�n hoog vetgehalte als de makreel en is enigszins schraal te noemen. Jurela kun je bakken, grillen stomen en zelfs rauw eten.

Availability

Het seizoen waarin de jurela kuit schiet is in de maanden april tot en met juni. Je kan deze het beste eten tussen juli en maart.

Allergens

Allergen description

Vis en producten op basis van vis M

Nutrients

Waarvan verzadigd vet 109.00
Vet totaal 207.00
Koolhydraten totaal Yes
Zout 6.00
Waarvan suikers Yes
Energie kcal 258.00
Energie kJ 1.06
Eiwit totaal 18.00

Tip

Verkleurt de huid en is deze enigszins roodbruin gekleurd, dan is de vis oud en niet geschikt voor consumptie.