
Halibut fillet with skin
De Atlantische heilbot is een van de grootste platvissen ter wereld en kan een lengte van 3 meter bereiken bij een gewicht van 320 kg. Heilbot kent meerdere soorten. Dit exemplaar komt voor in de wateren van Canada, Groenland tot aan IJsland en van Noorwegen tot in de Golf van Biskaje.
Product Description
De Atlantische heilbot is een van de grootste platvissen ter wereld en kan een lengte van 3 meter bereiken bij een gewicht van 320 kg. Heilbot kent meerdere soorten. Dit exemplaar komt voor in de wateren van Canada, Groenland tot aan IJsland en van Noorwegen tot in de Golf van Biskaje. De Atlantische heilbot zwemt tot op een diepte van 2000 meter. De Atlantische heilbot heeft een kenmerkende donkergroene bovenzijde vaak voorzien van kleine lichtgroene tot bruine vlekken. De buikzijde is wit gekleurd. Heilbot behoort tot de vettige vissoorten en bezit mooi blank vlees.
Product information
EAN Code: | 119056_KG_KG |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 119056_KG_KG |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatives
Als je geen verse Atlantische heilbot kunt krijgen, kies dan voor kweek of de bevroren variant. Ook is de Pacific heilbot een optie. |
Origin
Herkomst | Noorse Zee |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Fishing technique
De techniek die men toepast om de heilbot te bevissen is tevens sterk bepalend voor de kwaliteit. Hoogwaardige kwaliteit is verkregen door gebruik van de longline. Tevens wordt de heilbot ook gevangen door gebruik van staandwant. |
Gastronomy
Heilbot is een luxe platvis. De filet is mooi helder blank van kleur. Heilbot is een vettige vis en dat maakt deze kwetsbaar. Voorzichtigheid is geboden. Heilbot kun je bakken, grillen, roken, frituren en stomen. |
Availability
Het seizoen waarin je de heilbot het beste kunt eten is van maart tot en met november. Na deze periode gaat de heilbot zich voortplanten. |
Allergens
Allergen description
heilbot en producten op basis van heilbot | M |
---|---|
Vis en producten op basis van vis | M |
Nutrients
Waarvan suikers | 0.00 |
---|---|
Energie kJ | 441.00 |
Zout | 0.25 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Eiwit dierlijk | 205.00 |
Vet totaal | 2.50 |
Waarvan verzadigd vet | 0.00 |
Eiwit totaal | 20.50 |
Energie kcal | 105.00 |
Tip
Druk met je duim op de rugzijde van de vis (zachtjes). Veert de filet op, dan is de vis vers. |