Halibut fillet farmed w/o skin from 3-5kg

De heilbot is er ook in gekweekte variant. Omdat de wilde populatie sterk wordt bevist, is de gekweekte variant een welkome aanvulling. Voor de kweek wordt hoofdzakelijk de Atlantische heilbot gebruikt en zijn het de Noren die vergevorderd zijn met het kweken van deze vis. Deze kweek heilbot wordt zowel vers als bevroren aangeboden.
Sustainable fish icon

Product alternatives

Halibut fillet w/o skin from 5kg+ w/o head Halibut fillet w/o skin from 5kg+ w/o head
article no. 119050_KG_KG | Jan van As
€100.00 /KG
Halibut fillet w/o skin from 3-5kg with head Halibut fillet w/o skin from 3-5kg with head
article no. 119051_KG_KG | Jan van As
€100.00 /KG
Halibut fillet w/o skin from 1-3kg with head Halibut fillet w/o skin from 1-3kg with head
article no. 119052_KG_KG | Jan van As
€100.00 /KG
Greenland Halibut Fillet Skinless Greenland Halibut Fillet Skinless
article no. 119054_KG_KG | Jan van As
€100.00 /KG

Product Description

De heilbot is er ook in gekweekte variant. Omdat de wilde populatie sterk wordt bevist, is de gekweekte variant een welkome aanvulling. Voor de kweek wordt hoofdzakelijk de Atlantische heilbot gebruikt en zijn het de Noren die vergevorderd zijn met het kweken van deze vis. De gekweekte variant is beduidend vetter dan de wilde heilbot. De bovenzijde van de vis is vaak donkergroen gekleurd. De onderzijde van de gekweekte heilbot is wit/crème gekleurd met vaak donkere vlekken. Dit terwijl de wilde variant egaal wit is aan de onderzijde. Je kunt het verschil duidelijk zien, maar hoe zit het als deze vis in filet vorm wordt aangeboden? Men moet een kenner zijn om te zien. De structuur bij gekweekte exemplaren is wat korter en compacter in vergelijking met de wilde vis.

Product information

EAN Code: 119053_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 119053_KG_KG

Seizoen

HAL001

Alternatives

Als je geen gekweekte heilbot kunt krijgen dan zijn wilde exemplaren de enige optie.

Origin

Herkomst Noorse Zee
Vangstgebied FAO 27

Fishing technique

Deze heilbot kweekt men als larf eerst op in bassins op het land. Als deze groter gegroeid zijn worden deze uit gezet in bassins in zee.

Gastronomy

Het grote voordeel is dat de gekweekte variant qua prijs constant is. Gekweekte heilbot heeft beduidend minder smaak dan wilde heilbot en kan zelfs wat gronderig smaken. Wees gerust, kwalitatief gaat het steeds beter. Gekweekte heilbot kun je drogen, roken, bakken, grillen, stomen en frituren.

Availability

De gekweekte heilbot kun je het hele jaar eten.

Allergens

Allergen description

Vis en producten op basis van vis M

Nutrients

Waarvan suikers 0.00
Waarvan verzadigd vet 0.40
Energie kcal 105.00
Eiwit totaal 20.50
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.25
Vet totaal 2.50
Energie kJ 441.00

Certification

Nee
Nee
Nee
Nee

Tip

Kijk naar de staart van de vis. De gekweekte variant heeft een wat misvormde staartvin en kijk altijd naar de witte zijde van de vis. Bezit deze bruin/ groene vlekken dan betreft dit een kweekvis.