
Heek filet portie met vel 40-80gr ds 5kg DV
Bevroren heekloin of geportioneerde filet met vel. De loin is het mooiste en dikste gedeelte van de heekfilet. De heek wordt gevangen in de Zuidoost-Atlantische Oceaan (Namibië).
Product Description
Bevroren heekloin of geportioneerde filet met vel. De loin is het mooiste en dikste gedeelte van de heekfilet. De heek wordt gevangen in de Zuidoost-Atlantische Oceaan (Namibië). Heek behoort tot de schelvisachtigen die weer behoort tot de kabeljauwachtigen. De familie van de heek is groot. Heek is een tamelijk lange robuuste vis en heeft een iets afgeplatte kop met zeer scherpe tanden. Deze vis is overwegend grijsblauw zilverachtig van kleur en kan een lengte van 140 cm behalen met een gewicht van wel 15 kg. Heek kan men vinden tot op een diepte van 1000m. Heek is een echte zomervis en als het weer gunstig is kan deze vis ook gevonden worden in de Noordzee. Heek voedt zich met haring, makreel, ansjovis en zelfs met inktvis.
Product information
EAN Code: | 201330_STUK |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 201330_STUK |
Seizoen

Alternatives
Een goed alternatief is de Europese heek. |
Origin
Herkomst | Namibië |
---|---|
Vangstgebied | FAO 47, Namibië |
Fishing technique
Deze heek wordt gevangen met haken en lijnen, ook wel longline (drijvende, grond beugen) genoemd. |
Gastronomy
Heek is een ondergewaardeerde vis in de noordelijke delen van Europa. In Zuid-Europa wordt de vis meer gegeten. De structuur is vrij los en heeft een wit tot crèmekleurige filet. Heek kun je bakken, stomen, frituren en grillen. |
Availability
Heek kan zich het hele jaar voortplanten. Het seizoen waarin deze vis het meeste kuit schiet is in de periode van januari tot aan juli. Verse heek kan het beste gegeten worden in de maanden mei tot en met december. Deze variant is bevroren en kan dus het hele jaar gegeten worden. |
Nutrients
Zout | 0.35 |
---|---|
Waarvan suikers | 0.00 |
Waarvan verzadigd vet | 0.00 |
Vet totaal | 1.30 |
Eiwit totaal | 18.00 |
Koolhydraten totaal | 1.00 |
Koolhydraten totaal | 1.00 |
Energie kJ | 378.00 |
Energie kcal | 90.00 |
Tip
Diepvries: Laat de heekloin rustig ontdooien voor de optimaalste kwaliteit. Vers: Heek is van nature een vrij zachte vis, deze kan slap aanvoelen. Het kan daarom lastig zijn om deze vis te fileren of in moten te snijden. Door de heek in te wrijven met een flinke laag zout en vervolgens één dag in de koeling te zetten, stijft de heek op en is hierdoor makkelijker te fileren. Spoel daarna wel grondig het zout eraf en maak de vis droog. |