
Herring pickled Lijster 275gr
Zure haring stamt uit de oudheid en is oorspronkelijk een Joodse vinding. Zure haring en ook de rolmops wordt gemaakt van haring als deze mager is en een laag vetgehalte bezit. Het ideale vetpercentage voor het vervaardigen van de zure haring bedraagt 12 tot 13%. De haring wordt eerst gezuurd in zure azijn en daarna geneutraliseerd in zoete azijn.

Product Description
Zure haring stamt uit de oudheid en is oorspronkelijk een Joodse vinding. Zure haring wordt gemaakt van haring als deze mager is en een laag vetgehalte bezit. Het ideale vetpercentage voor het vervaardigen van de zure haring bedraagt 12 tot 13%. Haring is een veelzijdig visje en wordt veel gegeten. De haring is een zilverkleurig visje en bezit een donkerblauw/groene rugzijde. Afhankelijk van het seizoen wordt de verse haring meestal aan boord ingevroren voor het vervaardigen van de zoute haring of de eventuele verse aanvoer dient te worden ingelegd in azijn.
Product information
EAN Code: | 300012_STUK |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 300012_STUK |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatives
Een goed alternatief is de rolmops. |
Origin
Herkomst | Noord-Oosten Atlantische Oceaan Subvangst gebied: Centrale Noordzee |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Fishing technique
Er wordt gebruik gemaakt van trawlnetten. |
Gastronomy
Zure haring wordt ingelegd in een mengsel van azijn, water, uienringen en een melange van kruiden zoals jeneverbessen, laurierblad, mosterdzaad, peper en zout. De samenstelling en de gebruikte hoeveelheid kruiden en de sterkte van de azijn maakt dat er smaakverschillen zijn. |
Availability
Zure haring wordt geproduceerd en gevangen nadat de vangst en productie voor de zoute haring is gepasseerd. Haringen die het meest geschikt zijn voor het vervaardigen van de zure haring worden gevangen in de maand augustus tot en met november. Zure haring is het hele jaar verkrijgbaar. |
Allergens
Allergen description
Selderij en producten op basis van selderij | M |
---|---|
Vis en producten op basis van vis | M |
haring en producten op basis van haring | M |
Mosterd en producten op basis van mosterd | M |
Nutrients
Koolhydraten totaal | 5.00 |
---|---|
Koolhydraten totaal | 0.50 |
Zout | 1.90 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 206.00 |
Waarvan verzadigd vet | 4.30 |
Vet totaal | 16.00 |
Energie kJ | 862.00 |
Eiwit totaal | 16.00 |
Certification
Nee | |
Nee | |
Nee | |
Nee |
Tip
Zure haring kun je lang bewaren. Zorg er wel voor dat de haring altijd afgesloten is en zich onder het zuur bevindt. |