
Harderfilet met vel geschubd portie
Diklipharder is een van de lekkerste harders die in onze wateren voorkomt. De diklipharder is een schitterende vis die aan de bovenzijde mooi donkerblauw/zwart is met een naar wit uitlopende buikzijde.

Product Description
Diklipharder is een van de lekkerste harders die in onze wateren voorkomt. De diklipharder is een schitterende vis die aan de bovenzijde mooi donkerblauw/zwart is met een naar wit uitlopende buikzijde. Diklipharder heeft grove schubben met een duidelijk zichtbare blauw/zwarte belijning op zijn flank. Diklipharders eten plankton, kreeftachtigen en slakken. De diklipharder komt voor ten oosten van de Atlantische Oceaan van Noorwegen, tot aan Senegal en in de wateren rondom IJsland. Diklipharder komt ook voor in de Noordzee en in de riviermondingen. De benaming ligt voor de hand; dit exemplaar heeft een dikke bovenlip. De diklipharder kan een lengte van 90 cm behalen met een gewicht van 8 kg en zwemt tot op een diepte van 120 m.
Product information
EAN Code: | 123041_STUK_180GRAM |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 123041_STUK_180GRAM |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatives
Als de diklipharder niet te verkrijgen is dan is dunlipharder een goed alternatief. Een ander alternatief is zeebaars. |
Origin
Herkomst | Waddenzee |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Fishing technique
De diklipharder wordt met verschillende methodes gevangen. Hoofdzakelijk wordt deze gevangen door het gebruik van de pole&line en staandwant. |
Gastronomy
Diklipharder is een mooie vis en een betaalbare vissoort. De structuur van de vis lijkt op zeebaars maar is qua smaak niet te vergelijken. Harders die afkomstig zijn uit de zuidelijke wateren zijn vaak gronderig van smaak, dit probleem is verholpen als je de diklipharder verkiest die afkomstig is uit de Noordzee, Waddenzee en het liefst onder het label Waddengoud. Harder kan je bakken, grillen, stomen en roken. |
Availability
Deze vis optimaal is in de maanden mei tot aan oktober, daarna trekt deze vis naar zuidelijke wateren. Diklipharder zet hoofdzakelijk haar kuit af in het voorjaar in de periode van januari tot aan april. Exemplaren die voorkomen in de noordelijke wateren van Noorwegen zetten de eitjes af in de periode van juli tot augustus. |
Allergens
Allergen description
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Nutrients
Energie kcal | 113.00 |
---|---|
Waarvan verzadigd vet | 1.17 |
Vet totaal | 3.62 |
Eiwit dierlijk | 201.00 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 0.18 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kJ | 475.00 |
Eiwit totaal | 20.10 |
Tip
Harders moeten altijd snel van de ingewanden ontdaan worden. De buikholte kan snel worden aangetast en heeft een sterke invloed op de houdbaarheid. |