Hamachi fillet Japanese import

Hamachi fillet Japanese import

De Seriola Quinqueradiata of beter gezegd de Japanse Hamachi behoort tot de meest exclusieve makreelachtigen. De Japanse Hamachi zwemt in de wateren rond Hawaï en van Japan tot aan Korea. Dit exemplaar wordt maximaal 150 cm groot met een gewicht van 40 kg. Dit is beduidend kleiner dan haar grote broer de Australische variant de Seriola Lalandi.

Product Description

Yellowtail Kingfish komt voor in alle zuidelijke wateren en kent meerdere soorten. De Seriola Quinqueradiata of beter gezegd de Japanse Hamachi behoort tot de meest exclusieve makreelachtigen. De Japanse Hamachi zwemt in de wateren rond Hawaï en van Japan tot aan Korea. Dit exemplaar wordt maximaal 150 cm groot met een gewicht van 40 kg, beduidend kleiner dan haar grote broer de Australische variant; de Seriola Lalandi. Uiterlijk heeft deze vis een groene bovenzijde uitlopend naar een zilverachtige buikzijde. Ook heeft deze vis een geel/goudkleurige streep van kop naar staart. Het grote verschil met haar broer is dat deze vis donkere verticale strepen op haar flank heeft. Dit is alleen zichtbaar als de vis leeft en zich onder water bevindt. Opmerkelijk is dat de Japanners deze soort specifiek gebruiken om te kweken. In Japan worden verschillende benamingen gehanteerd voor deze vis. Hamachi en de grootste variant noemt men Buri. Deze benamingen geven de grootte van de vis en het vetgehalte aan. Hoe groter, hoe vetter de vis is. Het is wel zo dat de gekweekte exemplaren niet zo groot worden als de wilde exemplaren, maximaal 6 à 7 kg. Verse import is mogelijk, maar meestal wordt deze vis als diepvries variant verhandeld.

Product information

EAN Code: 154040_STUK_1100GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 154040_STUK_1100GRAM
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

YAJ002

Alternatives

Het alternatief is de Australische Yellowtail Kingfish of de in Nederland gekweekte Kingfish.

Origin

Herkomst Japans
Vangstgebied FAO 71

Fishing technique

De Japanse Hamachi wordt in bassins op land gekweekt. Als de vissen groter worden, worden ze uitgezet in bassins op zee. Deze gekweekte variant schiet kuit. De larven worden gescheiden en het proces begint weer opnieuw. Dit noemt men het self sustaining. Hierbij zijn geen larven van wilde populaties nodig om vis te kweken. Het gebruik van antibiotica is nagenoeg uitgesloten en wordt alleen in uiterste nood gebruikt.

Gastronomy

De Japanse Hamachi is uitermate geschikt voor grillen en rauwe consumptie. Het hoge vetgehalte maakt dat deze vis bijzonder goed smaakt.

Availability

Deze vis is het hele jaar verkrijgbaar. De beste periode is vanaf januari tot en met oktober.

Allergens

Allergen description

tonijn en producten op basis van tonijn M
Vis en producten op basis van vis M

Nutrients

Vet totaal 17.20
Koolhydraten totaal 0.30
Zout 0.10
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 238.00
Waarvan verzadigd vet 3.60
Energie kJ 999.00
Eiwit totaal 20.70

Tip

Door het hoge vetgehalte is de vis snel aan derving onderhevig.