Mussels Greenlip halfshell 1 kg frozen

Mussels Greenlip halfshell 1 kg frozen

In de wateren van Nieuw-Zeeland komt de greenshell mossel voor. Dit is wellicht de mooiste mossel ter wereld. Deze variant is bevroren en gekookt en heeft nog een halve schelp. De mossel is groot en bezit veel vlees.

Product Description

In de wateren van Nieuw-Zeeland komt de greenshell mossel voor. Dit is wellicht de mooiste mossel ter wereld. Deze variant is bevroren en gekookt en heeft nog een halve schelp. De mossel is groot en bezit veel vlees. De greenshell mossel heeft een bruin/zwarte schelp, een kenmerkende heldergroene rand op de schelp en kan een lengte van meer dan 20 cm behalen. De kleur is afhankelijk van de leeftijd van de mossel. De greenshell mossel komt voor in het wild maar wordt voor commerciƫle doeleinden hoofdzakelijk gekweekt. De greenshell mussel is een hangcultuur mossel. Het mosselzaad word aan lijnen bevestigd en in het water gehangen. Doordat men deze methode toepast groeit de mossel snel. Vers is deze mossel zeer moeilijk verkrijgbaar in Europa. Meestal wordt de mossel gekookt, daarna wordt de bovenliggende schelp verwijdert en vervolgens wordt de greenshell mussel ingevroren. Deze variant wordt halfshell mussel genoemd.

Product information

EAN Code: 240190_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 240190_STUK

Seizoen

GSM001

Alternatives

Een goed alternatief voor de greenshell is de verse mossel.

Origin

Herkomst Nieuw-Zeeland
Vangstgebied FAO 81

Fishing technique

De greenshell mussel is een hangcultuur mossel.

Gastronomy

De diepvries variant leent zich uitstekend om te gratineren.

Availability

De bevroren greenlip mussel kun je het hele jaar eten. De verse greenshell mussel plant zich voort van september tot en met december.

Allergens

Allergen description

Weekdieren en producten op basis van weekdieren M

Nutrients

Waarvan verzadigd vet 9.00
Vet totaal 32.00
Eiwit totaal 19.00
Koolhydraten totaal 39.00
Zout 13.00
Waarvan suikers 7.00
Energie kJ 475.00
Energie kcal 113.00

Tip

De makkelijk verkrijgbare halfshell mosselen zijn na het ontdooien waterig. Droog deze voordat je deze gaat gratineren. De halfshell mussel leent zich niet voor tweemaal invriezen.