Fine de claire nr. 3 24pc

De fines de claires is in feite een wilde oester die is geaffineerd.
Sustainable fish icon

Product Description

De fines de claires is in feite een wilde oester die is geaffineerd. Het gebied van Marennes, in de Charentes Maritiems, ten zuiden van het Bretonse schiereiland, is een bolwerk van de oesterteelt. In dit zeer uitgebreide gebied waar gigantisch veel oesters worden geproduceerd, hanteert men een mooi classificatiesysteem. Dit classificatiesysteem verschaft duidelijkheid over de kwaliteit en smaak. In Marennes d’Oléron komen alle oesters uit de claires (de oesterputten heten in het Frans ( claires ) vandaar de naam voor deze oesters.). Deze natuurlijke oesterputten hebben een sterke invloed op kleur en smaak door de grondgesteldheid. Fines de claires is het standaardmodel. De Fines des Claires heten zo omdat ze na de kweek verhuizen naar 'oesterputten' waar ze in maximaal drie maanden hun uitzonderlijke smaak krijgen.

Product information

EAN Code: 400661_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 400661_STUK

Seizoen

JPO006

Alternatives

Een goed en betaalbaar alternatief is de creuse.

Origin

Herkomst Ierland
Vangstgebied FAO 27

Fishing technique

Als basis gebruikt men wilde oesters die worden geaffineerd in oesterputten, beter bekend als 'claires’. Deze oester verblijft minimaal 3 weken tot maximaal 3 maanden voordat deze wordt verhandeld. De oester worden gestockeerd met 20 tot 30 stuks per vierkante meter.

Gastronomy

De fine de claire is een fraaie oester en kan het zelfs opnemen tegen hoger aangeschreven exemplaren als het seizoen goed is. De fine de claire heeft een hoog vochtgehalte, is iets vleziger en heeft een zoetere smaak dan andere soorten uit het zoutere zeewater.

Availability

Ondanks dat je de estival oester (en alle andere triploïde oesters) het gehele jaar kunt consumeren, is de beste periode waarin je deze kunt consumeren van september tot maart. Alle gekweekte oesters bezitten een groene duurzaamheidsstatus.

Nutrients

Waarvan suikers 0.00
Waarvan verzadigd vet 0.80
Energie kcal 57.00
Eiwit totaal 6.00
Koolhydraten totaal 4.00
Zout 1.25
Vet totaal 1.90
Energie kJ 239.00

Certification

Nee
Nee
Nee
Nee

Tip

Als de oester openstaat en niet meer sluit, dan moet je deze weggooien. Tik op de ongeopende oester om te horen of er vocht zit, bij een holle klank zit er geen vocht in. Bewaar de oester altijd met de bolle kant naar beneden, dat voorkomt vochtuittreding. Een kenner zal aan het gewicht van de oester aanvoelen of hij droog is of niet.