Seabream royal fillet with skin wild from 2-3kg

Seabream royal fillet with skin wild from 2-3kg

Wilde daurade royale filet. Daurade royale wordt internationaal ook wel Gilthead bream genoemd. Deze vis behoort tot de grote familie van de zeebrasems. Gekweekte daurade wordt niet zo groot maar heeft wel dezelfde kenmerken als wild. Daurade royale heeft een heldere zilverkleurige huid en donkere vinnen. Kenmerkend is de zwarte vlek achter de kop en de heldere, goudkleurige streep tussen de ogen.

Product Description

Wilde daurade royale filet. Daurade royale wordt internationaal ook wel Gilthead bream genoemd. Dit exemplaar behoort tot de grote familie van de zeebrasems. De daurade royale kan een lengte van 70 cm behalen met een gewicht van 15 kg en zwemt tot op een diepte van 150 meter, althans, de wilde exemplaren. Daurade wordt veel gekweekt. Gekweekte daurade wordt niet zo groot, maar heeft wel dezelfde kenmerken als deze wilde dorade. Daurade royale heeft een heldere zilverkleurige huid en donkere vinnen. Kenmerkend is de zwarte vlek achter de kop en de helder goudkleurige streep tussen de ogen. De Daurade royale Kweek (Bio) is duurzaam omdat deze door middel van een verantwoorde en biologische methode wordt gekweekt.

Product information

EAN Code: 160050_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 160050_KG_KG
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

BRB006

Alternatives

Een alternatief is de gekweekte daurade royal, tweede keus kan zijn dentex of black seabream.

Origin

Herkomst Midden en Oostelijk deel Atlantische Oceaan, Middelandse Zee
Vangstgebied FAO 27,34,37

Fishing technique

Hoogwaardige kwaliteit wordt met de Pole & Line gevangen.

Gastronomy

Wilde daurade royal heeft een zeer verfijnde smaak en is de meest exclusieve zeebrasem die voorkomt in de wereldzee├źn. Je kunt deze vis zouten, bakken, grillen en stomen.

Availability

De wilde daurade royal zet haar eitjes af in de maanden november tot aan december. De wilde daurade is in de koudere maanden mager, het is raadzaam om dit exemplaar te eten in de maand maart tot en met oktober, dan zijn deze vissen lekker dik.

Nutrients

Energie kcal 124.00
Waarvan verzadigd vet 1.00
Vet totaal 4.80
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.23
Waarvan suikers 0.00
Energie kJ 520.00
Eiwit totaal 20.80

Tip

Wilde daurade royale heeft in tegenstelling tot de gekweekte exemplaren grote stompachtige tanden, en de staartvin is puntig. Kweek heeft afgeknotte vinnen.