Seabream pink 600-800gr

Seabream pink 600-800gr

Daurade rose is een bekend exemplaar in de culinaire wereld. Deze zeebrasem heeft een rosé/rode kleur met wat blauwe stippen op de rugzijde. Soms heeft de kop van deze daurade ook een gele gloed op de kop en zijflank.

Product Description

Daurade rose is een bekend exemplaar in de culinaire wereld. Deze zeebrasem heeft een rosé/rode kleur met wat blauwe stippen op de rugzijde. Soms heeft de kop van deze daurade ook een gele gloed op de kop en zijflank. Dit exemplaar kan een lengte van 90 cm behalen met een gewicht van wel 10 kg. Daurade rose is te vinden in het oosten van de Atlantische Oceaan van Portugal tot aan Angola. Ook is dit exemplaar te vinden in de Middelllandse Zee en zwemt tot op een diepte van 200 m. De Daurade Rose wordt veelvuldig geimporteerd uit landen zoals Senegal. Dit Afrikaanse land heeft een belangrijke positie verovert op de wereldmarkt, en dat is opmerkelijk. Veel vissen zijn vaak op een discutabele wijze gevangen (dynamiet), zijn vaak ontzettend klein en meestal niet groter dan 150 gr. Dat is dus roofbouw want deze vissen zijn vaak niet geslachtsrijp voordat deze worden gevangen. Kies daarom voor exemplaren uit Azoren of uit de Middellandse Zee.

Product information

EAN Code: 160001_STUK_700GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 160001_STUK_700GRAM
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Video

Seizoen

SSB001

Alternatives

Het alternatief is de dentex of de pagre.

Origin

Herkomst Atlantische Oceaan, Middelandse Zee.
Vangstgebied FAO 27

Fishing technique

In sommige landen is de vangst zeer discutabel en wordt vangst doormiddel van dynamiet niet geschuwd. Mooie exemplaren worden gevangen met de pole&line en de longline.

Gastronomy

De daurade rose is een smaakvolle vis, maar let erop dat deze goed vers is. Daurade rose heeft van nature een iets losse structuur. Kies daarom voor verse stevige exemplaren. Houd er wel rekening mee dat het rendement niet hoog is, omdat de kop van deze vis fors is. Daurade rose kun je bakken, grillen, stomen en zouten.

Availability

Het kuitschieten van deze vis gebeurt in het voorjaar tot aan de herfstperiode. De piek ligt in de maanden mei tot en met juni. Het is dus verstandig om in de maand juli tot en met april de daurade te consumeren.

Allergens

Allergen description

Vis en producten op basis van vis M

Nutrients

Waarvan verzadigd vet 0.00
Vet totaal 2.00
Koolhydraten totaal 2.00
Zout 0.00
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 102.00
Energie kJ 427.00
Eiwit totaal 21.00

Tip

Daurade rose kun je in z’n geheel bereiden. Als je filets snijdt, laat dan het vel eraan zitten. De kans is groot dat de filet anders uit elkaar valt.