Coquillevlees gebroken pot 1 kg

Coquilles komen voor over de gehele wereld en worden vaak levend of vers verhandeld. Voor consumptie dient u dit schelpdier schoon te maken. Hierin schuilt het probleem want niet iedereen is daar bedreven in.
Sustainable fish icon

Product Description

Coquilles komen over de gehele wereld voor en worden vaak levend of vers verhandeld. Fabrikanten maken de coquilles vaak eerst schoon om ze vervolgens vers te verpakken in plastic potten of blikken. Deze coquilles bezitten een MSC-logo. Dat houdt in dat deze coquilles duurzaam worden gevangen en dat de bestanden goed worden beheerd. Grote hoeveelheden schoongemaakte coquilles zijn afkomstig uit de Amerikaanse en Canadese of uit de Japanse wateren. In verhouding kost het schoongemaakte vlees minder dan wanneer je verse coquilles zelf schoonmaakt.

Product information

EAN Code: 156012_POT
Brand: Jan van As
Product code: 156012_POT
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

SCE005

Alternatives

Als je geen verse schoongemaakte coquilles kunt krijgen, kies dan schoongemaakte bevroren coquilles uit Alaska.

Origin

Herkomst Atlantische Oceaan
Vangstgebied FAO 21

Fishing technique

Coquilles worden vaak aan boord van het schip schoongemaakt en ingevroren. Deze blokken worden later ontdooid met zout water. De coquilles worden gesorteerd en in blik of pot verpakt en voorzien van conserveringsmiddelen.

Gastronomy

Coquilles uit een pot of blik smaken anders dan verse coquilles. Dit komt omdat de conservering de smaak kan beinvloeden. Rauwe consumptie is mogelijk maar niet raadzaam.

Availability

Schoongemaakte coquilles kun je het hele jaar eten.

Allergens

Allergen description

Weekdieren en producten op basis van weekdieren M

Nutrients

Waarvan verzadigd vet 0.10
Vet totaal 0.40
Koolhydraten totaal 1.40
Zout 2.20
Waarvan suikers 0.60
Energie kcal 50.00
Energie kJ 210.00
Eiwit totaal 10.40

Tip

Dep de natte coquilles droog voordat je deze gaat bakken of grillen. Steek een prikker door een paar coquilles heen en bak ze op de zijkant, de belijningen van het vlees liggen nu horizontaal waardoor de warmte er minder snel intrekt en de coquille mooier karameliseerd.