
Coquillevlees gebroken pot 1 kg
Coquilles komen voor over de gehele wereld en worden vaak levend of vers verhandeld. Voor consumptie dient u dit schelpdier schoon te maken. Hierin schuilt het probleem want niet iedereen is daar bedreven in.

Product Description
Coquilles komen over de gehele wereld voor en worden vaak levend of vers verhandeld. Fabrikanten maken de coquilles vaak eerst schoon om ze vervolgens vers te verpakken in plastic potten of blikken. Deze coquilles bezitten een MSC-logo. Dat houdt in dat deze coquilles duurzaam worden gevangen en dat de bestanden goed worden beheerd. Grote hoeveelheden schoongemaakte coquilles zijn afkomstig uit de Amerikaanse en Canadese of uit de Japanse wateren. In verhouding kost het schoongemaakte vlees minder dan wanneer je verse coquilles zelf schoonmaakt.
Product information
EAN Code: | 156012_POT |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 156012_POT |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatives
Als je geen verse schoongemaakte coquilles kunt krijgen, kies dan schoongemaakte bevroren coquilles uit Alaska. |
Origin
Herkomst | Atlantische Oceaan |
---|---|
Vangstgebied | FAO 21 |
Fishing technique
Coquilles worden vaak aan boord van het schip schoongemaakt en ingevroren. Deze blokken worden later ontdooid met zout water. De coquilles worden gesorteerd en in blik of pot verpakt en voorzien van conserveringsmiddelen. |
Gastronomy
Coquilles uit een pot of blik smaken anders dan verse coquilles. Dit komt omdat de conservering de smaak kan beinvloeden. Rauwe consumptie is mogelijk maar niet raadzaam. |
Availability
Schoongemaakte coquilles kun je het hele jaar eten. |
Allergens
Allergen description
Weekdieren en producten op basis van weekdieren | M |
---|
Nutrients
Waarvan verzadigd vet | 0.10 |
---|---|
Vet totaal | 0.40 |
Koolhydraten totaal | 1.40 |
Zout | 2.20 |
Waarvan suikers | 0.60 |
Energie kcal | 50.00 |
Energie kJ | 210.00 |
Eiwit totaal | 10.40 |
Tip
Dep de natte coquilles droog voordat je deze gaat bakken of grillen. Steek een prikker door een paar coquilles heen en bak ze op de zijkant, de belijningen van het vlees liggen nu horizontaal waardoor de warmte er minder snel intrekt en de coquille mooier karameliseerd. |