
Clams
Clam is een schelpdier met een kenmerkende dikke harde schelp. Er bestaan veel soorten die wereldwijd voorkomen. Deze clam wordt internationaal ook wel Hard Clam genoemd. Uiterlijk is deze clam licht bruin/grijs gekleurd en heeft inwendig op de rand van de schelp een paarse gloed.

Product Description
Clam is een schelpdier met een kenmerkende dikke harde schelp. Er bestaan veel soorten die wereldwijd voorkomen. Deze clam wordt internationaal ook wel Hard Clam genoemd. Uiterlijk is deze clam licht bruin/grijs gekleurd en heeft inwendig op de rand van de schelp een paarse gloed. De clam komt voor in de Pacific en in de Atlantische Oceaan tot in de Middellandse Zee en komt voor tot op een diepte van 15m. Grote concentraties tref je aan in het hoge noorden van Canada/ Alaska waar dit schelpdier verschillende benamingen kent. De benamingen zijn tevens gekoppeld aan de maatvoering, Little Neck 25 tot 50mm, Cherrystone 50 tot 75mm en Chowder groter dan 75mm. De clam wordt nog steeds bevist maar voor commerciële doeleinden wordt de clam gekweekt en het meest verhandeld.
Product information
EAN Code: | 400220_STUK_1000GRAM |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 400220_STUK_1000GRAM |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatives
Een goed alternatief is de Black Clam of Hokkigai. |
Origin
Herkomst | Ierse Zee |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Fishing technique
De clam wordt handmatig bevist maar commerciële vangsten geschieden doormiddel het gebruik van de hydraulische kor. |
Gastronomy
Het vlees van de clam is stevig en wordt meestal in soepen of stoofpotten verwerkt. Kleinere exemplaren kunnen rauw gegeten worden. |
Availability
Het seizoen waarin de clam zich voortplant is hoofdzakelijk in de maand juni tot en met augustus. Je kan de clam het best eten van september tot en met mei. |
Allergens
Allergen description
Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren | M |
---|---|
Weekdieren en producten op basis van weekdieren | M |
Nutrients
Vet totaal | 1.00 |
---|---|
Koolhydraten totaal | 4.00 |
Zout | 0.50 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 60.00 |
Waarvan verzadigd vet | 0.30 |
Energie kJ | 250.00 |
Eiwit totaal | 10.00 |
Tip
Controleer altijd of de clam vers is. Staat de schelp iets open, geef dan een tik op de schelp. Sluit deze zich dan is de schelp levend. Spoel de schelp nooit in zoetwater maar neem het liefst gezuiverd zeewater of neem 30 gr zeezout op 1 liter water. |