Brown Grouper Fillet Skin On

Brown Grouper Fillet Skin On

Deze vis wordt in Europa ook wel cherne genoemd. Dit exemplaar is een grouper en stamt uit de grote familie van de baarsachtigen. Cherne is een diepzee vis en leeft tot op een diepte van 500 m.

Product Description

Deze vis wordt in Europa ook wel cherne genoemd. Dit exemplaar is een grouper en stamt uit de grote familie van de baarsachtigen. Cherne is een diepzee vis en leeft tot op een diepte van 500 m. Cherne (ook wel wrakvis genaamd) kan monsterlijk groot worden en kan een lengte van 130 cm behalen met een gewicht van 100 kg. De cherne komt voor in de Atlantische Oceaan van Engeland tot aan Zuid-Afrika en van Canada tot aan Brazilië en Australië. Ook in de Middellandse Zee is deze vis geen onbekende. Cherne heeft een fantastisch uiterlijk met opmerkelijk grote stekels op haar kop. De vis is overwegend donkergrijs van kleur met een aantal op rij gesteende schubben.

Product information

EAN Code: 164040_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 164040_KG_KG
TECHNIEK CATCH_ZONE

Seizoen

GRB001

Alternatives

Een goed alternatief voor de cherne is de hapuka of de mero.

Origin

Vangstgebied FAO 27,21,31,37,41,47,51,57,77
Herkomst Atlantische Oceaan, Middelandse Zee, Indische Oceaan en de Stille Oceaan.

Fishing technique

Cherne is een geweldige vis. Zeer mooie exemplaren zijn afkomstig uit Nieuw-Zeeland, Australi� en uit de Azores alwaar deze hoofdzakelijk met de Pole & Line worden bevist. Exemplaren uit Nieuw-Zeeland worden direct na vangst met een pin in de kop gestoken zo dat deze direct dood is. Deze Japanse methode wordt Ikijime genoemd en is zeer bevorderlijk voor de kwaliteit.

Gastronomy

Cherne is een van de best smakende vissen ter wereld. Deze grouper heeft een grove stevige structuur en heeft qua smaak veel weg van de zeebaars. Je kunt de cherne bakken, grillen, stomen, zouten en frituren.

Availability

Het seizoen waarin deze vis haar eitjes afzet is afhankelijk van het gebied. Exemplaren uit de Azores zetten hun eitjes af in de maanden augustus tot en met september. Je kunt deze vis het beste eten in de maand november tot en met juli.

Allergens

Allergen description

Vis en producten op basis van vis M

Nutrients

Energie (kJ) 534.00
Energie (kcal) 128.00
Vet (gram) 1.50
Verzadigd vet (gram) 0.50
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 0.10
Koolhydraten 0.00
Proteinen (gram) 26.40
Vet totaal 15.00
Energie kJ 534.00
Waarvan suikers 0.00
Zout 1.00
Koolhydraten totaal 0.00
Eiwit totaal 264.00
Energie kcal 128.00
Waarvan verzadigd vet 5.00

Tip

Cherne is een delicatesse. Het is een kostbare vis, kies daarom altijd verse exemplaren en let op het juiste seizoen. Waarom? Tijdens de ei afzetting veranderd de structuur van de vis en wordt deze vaak droog.