Bonito/ skipjack

Bonito/ skipjack

De Atlantic bonito is een tonijnachtige die stamt uit de grote familie van de makreelachtigen. Dit exemplaar lijkt uiterlijk veel op een kleine tonijn en wordt daarom ook wel bonito genoemd. De Atlantic bonito is in tegenstelling tot veel andere tonijnachtigen niet warmbloedig, maar koudbloedig en behoort daarom meer tot de makreelachtigen.

Product Description

De Atlantic bonito is een tonijnachtige die stamt uit de grote familie van de makreelachtigen. Dit exemplaar lijkt uiterlijk veel op een kleine tonijn en wordt daarom ook wel bonito genoemd. De Atlantic bonito is in tegenstelling tot de veel andere tonijnachtigen niet warmbloedig maar koudbloedig en behoort daarom meer tot de makreelachtigen. De Atlantic bonito bezit 7 tot 9 kenmerkende strepen op haar bovenzijde. Atlantic bonito kan een lengte van 90 cm behalen met een gewicht van 10 kg, en zwemt tot op een diepte van 200 m. Deze vis tref je aan in de Middellandse Zee en aan de oostzijde van de Atlantische Oceaan. Ook komt deze nog voor in de wateren van Argentinië tot aan Canada. De Atlantic bonito is een snelgroeiende vis, die zich voedt met inktvis en garnalen, maar de vis eet ook zijn eigen soortgenoten.

Product information

EAN Code: 153000_STUK_1-2KG
Brand: Jan van As
Product code: 153000_STUK_1-2KG
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

SKI001

Alternatives

Een alternatief voor deze vis is de makreel.

Origin

Vangstgebied FAO 27
Herkomst Atlantische Oceaan

Fishing technique

De Atlantic bonito wordt hoofdzakelijk met de longline gevangen. Deze vis is ook interessant voor ‘game’ vissers zij gebruiken de hengel.

Gastronomy

De Atlantic bonito is een smaakvolle vis die nogal vettig is. De kleur van de filet is licht crème en heeft een zachte losse structuur. Meestal wordt dit exemplaar ingeblikt. Rauw wordt deze vis niet gegeten, meestal snijdt men deze vis in moten en wordt deze gegrild.

Availability

De Atlantic bonito is een veel voorkomende vis die in het voorjaar de kust opzoekt om haar eitjes af te zetten. Dit gebeurt meestal in de maanden mei tot en met juni. Je kunt deze vis het beste eten tussen juli en april.

Allergens

Allergen description

Vis en producten op basis van vis M
tonijn en producten op basis van tonijn M

Nutrients

Toegevoegd Suiker 0.00
Waarvan suikers 0.00
Energie kJ 675.00
Energie kcal 161.00
Waarvan verzadigd vet 2.11
Vet totaal 8.01
Toegevoegd Zout 0.00
Zout 1.35
Koolhydraten totaal 0.00
Eiwit dierlijk 223.00
Eiwit Plantaardig 0.00
Eiwit totaal 22.30

Tip

De Atlantic bonito verouderd snel. Als de huid van deze vis droog en schraal aanvoelt, dan is deze vis niet vers.