
Product Description
Gedroogde en gerookte bonito vlokken. Traditioneel worden de arabushi en karabushi in zijn geheel verkocht en op het moment van consumptie met de hand geschaafd. Tegenwoordig koop je de flakes kant-en-klaar in zakken of zelfs in korrels als katsuobushi. Je kan de bonito vlokken bij elk Japans gerecht serveren. Ook worden ze gebruikt om andere Japanse producten mee te maken. Zoals dashi, een lekkere visbouillon gemaakt van deze vlokken en kombu (gedroogd zeewier). Ook in de steeds populairder wordende furikake zitten de flakes verwerkt, samen met gedroogde wasabi, verschillende soorten zeewier, sesam en vetsin.
Product information
EAN Code: | 600521_STUK |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 600521_STUK |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatives
Een alternatief is de arabushi. Deze zijn dieprood van kleur, om arabushi te maken ondergaan de filets hierna een intensief rookproces wat minimaal een maand duurt en verschillende rookovens betreft. Minimaal 4 uur per dag wordt de vis gerookt en vervolgens weer gekoeld. Zo trekt het vocht uit het binnenste van de vis naar de oppervlakte, zodat dit vocht weer kan verdampen als ze opnieuw de rookoven in gaan. Wat er overblijft zijn dieprode, keiharde filets. |
Origin
Herkomst | Grote Oceaan,Vietnam |
---|---|
Vangstgebied | FAO 71 |
Fishing technique
Longline, hengel |
Gastronomy
Je kan de bonito vlokken bij elk Japans gerecht serveren. Ze worden ook gebruikt om andere Japanse producten mee te maken. Zoals dashi, een verschrikkelijk lekkere visbouillon gemaakt van deze vlokken en kombu (gedroogd zeewier). Ook in het steeds populairder wordende furikake zitten de flakes verwerkt, samen met gedroogde wasabi, verschillende soorten zeewier, sesam en vetsin. |
Availability
Is het hele jaar verkrijgbaar. |
Allergens
Allergen description
tonijn en producten op basis van tonijn | M |
---|---|
Vis en producten op basis van vis | M |
Nutrients
Vet totaal | 1.00 |
---|---|
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 0.50 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 338.00 |
Waarvan verzadigd vet | 1.00 |
Energie kJ | 1416.00 |
Eiwit totaal | 82.00 |
Tip
Gedroogde bonitovlokken – katshuobushi. Gedroogde bonitovlokken noem je Katsuobushi, en hiervan zijn 2 verschillende soorten: de arabushi en karabushi. Allebei gemaakt van dezelfde vis, maar ze hebben deels een verschillend productieproces. Wat is er wel hetzelfde: de vissen worden in vieren gesneden waarbij grote graten en de kop wordt verwijderd. Vervolgens worden de stukken gekookt en weer gekoeld. Dan worden de kleinere graatjes en een groot deel van de huid met de hand verwijderd. |