
Tuna Bluefin Fillet, With Skin, Fresh
Seshimo is de Japanse benaming voor een deel van de rugzijde van de blauwvin tonijn.
Product Description
Seshimo is de Japanse benaming voor een deel van de rugzijde van de blauwvin tonijn. De rugzijde kunnen we onder verdelen in 3 delen. Om specifiek te zijn is seshimo het staart deel van de rugzijde. Deze blauwvin tonijn wordt gekweekt, beter gezegd, het is een gemest exemplaar. Er is een groot verschil qua smaak tussen gemeste en wilde tonijn. Gemeste exemplaren zijn culinair gezien beter. Het staart deel, beter bekend als seshimo, is het dunste deel van de rugzijde. Tegen de velzijde kenmerkt de seshimo een laagje Chu. Dat betekent (medium zachtheid) vanwege het hogere vetgehalte en lichtere kleur dat zich altijd aan de velzijde bevindt. Deze diversiteit van kleuren en texturen biedt chefkoks oneindige culinaire mogelijkheden. Tonijn met een laag vetgehalte heeft meer rood vlees (Akami). Tonijn met een hoger vetgehalte heeft ook meer Chu in zich.
Product information
EAN Code: | 150158_KG_KG |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 150158_KG_KG |
TECHNIEK | AQUACULTURE |
Seizoen

Alternatives
Eigenlijk is er geen goed alternatief voor bluefin, behalve de vanaf het eitje gekweekte bluefin. Deze is helaas zeer slecht verkrijgbaar. Een beter alternatief zijn eventueel de bevroren delen van de bluefin. |
Origin
Herkomst | Middellandse Zee. |
---|---|
Vangstgebied | FAO 37.1.1. |
Fishing technique
Om deze tonijn te vangen maakt men gebruik van de tuna trap of de lucratievere methode de purse seine. De gevangen tonijn wordt vervolgens in bassins losgelaten en gemest met makreel, sardine of haring. |
Gastronomy
De rugzijde van de bluefin tonijn bezit verschillende smaaksensaties. Akami is mager, Chu is medium vet. Deze vis is bij uitstek geschikt voor rauwe consumptie. |
Availability
Bluefin is het hele jaar verkrijgbaar. Rond juni, juli is de tonijn minder van kwaliteit, dit heeft te maken met de voortplantingscyclus. |
Allergens
Allergen description
tonijn en producten op basis van tonijn | M |
---|
Nutrients
Waarvan verzadigd vet | 1.26 |
---|---|
Vet totaal | 4.90 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 0.98 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 144.00 |
Energie kJ | 601.90 |
Eiwit totaal | 23.33 |
Certification
Nee |
Tip
Als je de rugzijde verdeeld in stukken let dan goed op. Bezit de filet een parelmoerachtige gloed, dan heeft de vis stress gehad. Dit heeft ernstige invloed op de houdbaarheid en smaak. |