
Bluefin tonijn merg AFM shockfrozen 藍鰭金槍魚骨髓
De graat van de tonijn is een veelzijdige traktatie, in de graat zit namelijk merg.
Product Description
De graat van de tonijn is een veelzijdige traktatie. In de graat zit namelijk merg. De graat van de tonijn gebruikt men voor bijvoorbeeld een bouillon. Wie de tonijn werkelijk van kop naar staart wil verwerken, zal zeker ook het restant aan vlees van de graat schrapen. Maar er is meer! Het merg uit de dikke ronde centrale graat is heel goed bruikbaar en heeft een culinaire waarde. Het merg van de tonijn heet in het Japans Maguro zui. Het is niet gemakkelijk om het merg uit het bot te halen. De graat van de blauwvin tonijn is meestal groot, zwaar en erg hard. Om het merg te verzamelen moet je de wervels voorzichtig splitsen, gebruik hiervoor een zwaar en stevig hakmes. Eenmaal gesplitst kun je het merg met een lepel uit de wervelkom verwijderen.
Product information
EAN Code: | 211572_KG_KG |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 211572_KG_KG |
TECHNIEK | AQUACULTURE |
Seizoen

Alternatives
N.v.t. |
Origin
Herkomst | Middellandse Zee. |
---|---|
Vangstgebied | FAO 37.1.1. |
Fishing technique
Om deze tonijn te vangen maakt men gebruik van de tuna trap of de lucratievere methode de purse seine. De gevangen tonijn wordt vervolgens in bassins losgelaten en gemest met makreel, sardine of haring. Deze tonijnen worden op bestelling boven water gehaald. Het slachten of het doden van de vis geschiedt door gebruik van de ikijime methode. |
Gastronomy
De textuur van het merg is uniek en heeft een delicate smaak. Het vereist een zachte bereiding, te verwerken als tempura of gepocheerd. In Japan wordt de graat zo gesneden dat het merg in de wervel blijft. Deze wordt daarna in zijn geheel geroosterd. Daarna splitst men de graat en het merg wordt op smaak gebracht. |
Availability
Is het hele jaar verkrijgbaar. |
Allergens
Allergen description
tonijn en producten op basis van tonijn | M |
---|
Nutrients
Energie (kJ) | 601.90 |
---|---|
Energie (kcal) | 144.00 |
Vet (gram) | 4.90 |
Verzadigd vet (gram) | 1.26 |
Suiker (gram) | 0.00 |
Zout (gram) | 0.97 |
Koolhydraten | 0.00 |
Proteinen (gram) | 23.33 |
Tip
Verse merg is zeer kwetsbaar en valt snel uiteen. Raadzaam is het om deze eerst in te vriezen. |