Bluefin tonijn kraag AFM vers 藍鰭金槍魚下巴

Bluefin tonijn kraag AFM vers 藍鰭金槍魚下巴

De ‘kraag’, ook wel de nek genoemd, is het bot aan de achterzijde van de kop. In het Japans wordt de nek van de tonijn ‘Kama’ genoemd en kan een gewicht van 5 kg behalen. Als men een tonijn gaat fileren is het raadzaam om de nek als eerste te verwijderen. Het nekstuk herbergt een klein stuk smakelijk mager rood vlees dat ook wel ‘secret’ wordt genoemd en is te vinden onder de zijvin. Het onderste gemarmerde deel bezit ook een stukje toro. Deze is beter bekend als ‘Kamatoro’. Dit zeer extreem gemarmerde stukje toro is klein, maar zeer smaakvol. Wil je de kraag bestellen? Bel dan eerst naar onze klantenservice wanneer deze leverbaar is.

Product Description

De ‘kraag’, ook wel de nek genoemd is het bot aan de achterzijde van de kop. In het Japans wordt de nek van de tonijn ‘Kama’ genoemd en kan een gewicht van 5 kg behalen. Als men een tonijn gaat fileren is het raadzaam om de nek als eerste te verwijderen. Het nekstuk herbergt een klein stuk smakelijk mager rood vlees dat ook wel ‘secret’ wordt genoemd en is te vinden onder de zijvin. Het onderste gemarmerde deel bezit ook een stukje toro. Deze is beter bekend als ‘Kamatoro’. Dit zeer extreem gemarmerde stukje toro is klein, maar zeer smaakvol.

Product information

EAN Code: 150066_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 150066_KG_KG
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

BFN014

Alternatives

N.v.t.

Origin

Herkomst Middelandse Zee.
Vangstgebied FAO 37.1.1.

Fishing technique

Om deze tonijn te vangen maakt men gebruik van de tuna trap of de lucratievere methode de purse seine. De gevangen tonijn wordt vervolgens in bassins losgelaten en gemest met makreel, sardine of haring. Deze tonijnen worden op bestelling boven water gehaald. Het slachten van de vis geschied door gebruik van de ikijime methode.

Gastronomy

Kama of 'het nekstuk'is zowel vers als diepvries verkrijgbaar. Meest gebruikelijk is om het nekstuk in moten te hakken om deze te grillen als een spare-rib.

Availability

Is het gehele jaar door verkrijgbaar.

Allergens

Allergen description

tonijn en producten op basis van tonijn M

Nutrients

Waarvan verzadigd vet 1.26
Vet totaal 4.90
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.97
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 144.00
Energie kJ 601.90
Eiwit totaal 23.33

Certification

Nee

Tip

De nek of in het Japans de ‘Kama’ is een zwaar stuk bot met relatief weinig vlees. Als je deze in moten wilt hebben raadpleeg uw specialist en laat deze zagen.