
Bluefin tonijn buikzijde met vel Harakami 藍鰭金槍魚魚肚
'Harakami' is de Japanse benaming voor een deel van de buikzijde van de blauwvin tonijn.
Product Description
Harakami is de Japanse benaming voor een deel van de buikzijde van de blauwvin tonijn. De buikzijde kunnen we onder verdelen in 3 delen. Om specifiek te zijn is 'Harakami' het dikke kopstuk van de buikzijde. Deze blauwvintonijn wordt gekweekt, beter gezegd, het is een gemest exemplaar. Er is een groot verschil qua smaak tussen gemeste en wilde tonijn. Het kopstuk van de buikzijde, beter bekend als 'Harakami', kan een gewicht van 40 kg behalen en herbergt het rode vlees Akami en tevens het beste en vetste deel, de Toro. Deze diversiteit van kleuren, smaken en texturen biedt chefkoks oneindige culinaire mogelijkheden. Let op; 'Harakami' met een laag vetgehalte maakt de Toro dun en hard.
Product information
EAN Code: | 150153_KG_KG |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 150153_KG_KG |
TECHNIEK | AQUACULTURE |
Seizoen

Alternatives
Eigenlijk is er geen goed alternatief voor de bluefin, behalve de vanaf het eitje gekweekte bluefin. Deze is helaas zeer slecht verkrijgbaar. Een beter alternatief zijn eventueel de bevroren delen van de bluefin. |
Origin
Herkomst | Middellandse Zee. |
---|---|
Vangstgebied | FAO 37.1.1. |
Fishing technique
Om deze tonijn te vangen maakt men gebruik van de tuna trap of de lucratievere methode de purse seine (zegenvisserij). De gevangen tonijn wordt vervolgens in bassins losgelaten en gemest met makreel, sardine of haring. |
Gastronomy
De 'Harakami' van de bluefin tonijn bezit verschillende smaaksensaties. Akami is het magere vlees, Toro bezit een hoog vetgehalte. Deze vis is bij uitstek geschikt voor rauwe consumptie. |
Availability
Bluefin is het hele jaar verkrijgbaar. Rond juni, juli is de tonijn minder van kwaliteit, dit heeft te maken met de voortplantingscyclus. |
Allergens
Allergen description
tonijn en producten op basis van tonijn | M |
---|
Nutrients
Waarvan verzadigd vet | 0.12 |
---|---|
Vet totaal | 0.82 |
Koolhydraten totaal | 0.06 |
Zout | 0.31 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 110.00 |
Energie kJ | 467.00 |
Eiwit totaal | 25.58 |
Certification
Nee |
Tip
Als je de buikzijde verdeeld in stukken, let dan goed op. Bezit de Toro filet een groene vlek, dan is de gal beschadigd geweest. Dit heeft ernstige invloed op houdbaarheid en smaak. |