Bluefin Saku Otoro AFM vers 藍鰭金槍魚上腹

Toro is in de Japanse keuken een zeer exclusief en kostbaar stukje tonijn. Elke tonijn bezit 2 buikdelen, deze delen noemt men toro.

Product Description

Om saku toro te maken wordt de tonijn eerst gefileerd. Deze begeerlijke buikflappen worden gescheiden van de buikfilet. Een flinke toro kan makkelijk 20 kg zwaar wegen. Het vergt veel kennis en men moet over verschillende Japanse snijtechnieken beschikken om de toro op een juiste manier in saku te verwerken. De toro van de tonijn bezit het hoogste gehalte aan onverzadigde vetten (omega 3). Dit gemarmerde deel van de tonijn kan een extreem hoog vetgehalte bezitten soms wel 24 %. Als dat het geval is dan noemt men deze geen toro maar otoro. Saku toro is zowel vers en diepgevroren verkrijgbaar. Vanwege het hoge vetgehalte is de houdbaarheid voor verse toro kort. Koop nooit geen toro in de zomermaanden. Door de hoge zeewatertemperatuur verliest de tonijn haar vet, dan is de toro hard en smaakloos.

Product information

EAN Code: 150057_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 150057_KG_KG
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

BFN020

Alternatives

De chutoro is het juiste alternatief.

Origin

Herkomst Middellandse Zee.
Vangstgebied FAO 37.1.1.

Fishing technique

Om deze tonijn te vangen maakt men gebruik van de tuna-trap of de lucratievere methode de purse-seine. De gevangen tonijn wordt vervolgens in bassins losgelaten en gemest met makreel, sardine of haring. Deze tonijnen worden op bestelling boven water gehaald. Het slachten van de vis geschied door gebruik van de ikijime methode.

Gastronomy

Saku toro is uitermate schikt voor rauwe consumptie maar houdt wel rekening met het juiste seizoen.

Availability

De beste kwaliteit is in de periode van 1 september tot eind mei.

Allergens

Allergen description

tonijn en producten op basis van tonijn M

Nutrients

Waarvan verzadigd vet 1.26
Vet totaal 4.90
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.98
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 144.00
Energie kJ 601.90
Eiwit totaal 23.33

Tip

Vries de toro of het nog vettere gedeelte de otoro nooit weg op -20°C dit is zeer nadelig voor de kwalitieit.