
Saku bluefin chutoro balfego shockfr. box 2,5kg
Om saku-blokjes te maken wordt de tonijn eerst gefileerd. De filets worden vervolgens in blokken gesneden. Waarna de blokken in kleinere "broodjes" Saku, gesneden wordt. Saku-blokken worden in de Japanse keuken gebruikt om sushi en sashimi mee te bereiden.
Product Description
Om saku-blokjes te maken wordt de tonijn eerst gefileerd. De filets worden vervolgens in blokken gesneden. Waarna de blokken in kleinere "broodjes" Saku, gesneden wordt. Saku-blokken worden in de Japanse keuken gebruikt om sushi en sashimi mee te bereiden. Chutoro betekent "medium zachtheid" vanwege het rijkelijke vetgehalte. Chu vind je in het buitenste deel van de lenden, dichtbij de huid. Chutoro wordt gekenmerkt door een roze kleur en haar romigheid. Chutoro van hoge kwaliteit is een mix van het rode magere en het vettere gedeelte. Saku Chutoro is zonder graat en klaar voor bereiding. Saku Chutoro is vers verkrijgbaar. Hoogwaardige kwaliteit is ook bevroren verkrijgbaar als deze is ingevroren op -60.
Product information
EAN Code: | 211542_STUK_2500GRAM |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 211542_STUK_2500GRAM |
TECHNIEK | AQUACULTURE |
Seizoen

Alternatives
De akami saku of de toro saku zijn de alternatieven. |
Origin
Herkomst | Middelandse Zee. |
---|---|
Vangstgebied | FAO 37.1.1. |
Fishing technique
Voor het mesten gebruikt men wilde bluefin tonijn, deze wordt gevangen met de purse-seine of met de bekende tuna trap gedurende het seizoen waarin de bluefin de Europese wateren binnenkomt. Deze wilde tonijn wordt in bassins losgelaten en gemest met makreel, inktvis en haring. Een goede kweker geeft hoofdzakelijk verse vis. Tonijn is een snelgroeiende vis. Als deze in ideale omstandigheden opgroeit kan de tonijn per jaar met 60% in gewicht toenemen. |
Gastronomy
De gemeste bluefin tonijn is bij uitstek geschikt voor de betere (Aziatische) keuken. Je kunt deze variant het beste rauw serveren. Verhitten is niet gebruikelijk, maar kan wel. |
Availability
Is het gehele jaar door verkrijgbaar. |
Allergens
Allergen description
tonijn en producten op basis van tonijn | M |
---|---|
Vis en producten op basis van vis | M |
Nutrients
Vet totaal | 15.00 |
---|---|
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 1.08 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 226.00 |
Waarvan verzadigd vet | 0.48 |
Energie kJ | 946.00 |
Eiwit totaal | 23.00 |
Tip
Vette tonijn laat zich lastig invriezen. Het is raadzaam deze in te vriezen op een temperatuur van -60 graden. Op deze manier is hij na te zijn ontdooid, niet van vers te onderscheiden. |