
Saku bluefin akami balfega shockfr. box 2,5 kg
De akami saku blokjes zijn afkomstig vanuit de rugfilet, de rugfilet is op zijn beurt weer onder te verdelen in 3 technische delen, deel 1 sekami (rugstuk bij de kop), deel 2 sekana (middenstuk van de rug), deel 3 seshimo (staartstuk van de rugzijde). Om saku-blokjes te maken, moet de tonijn eerst in filets worden gesneden. De filets moeten vervolgens in blokken worden gesneden. Saku is een Japanse naam voor klein blok. Denk aan lxbxh 40x10x3.
Product Description
De akami saku blokjes zijn afkomstig vanuit de rugfilet, de rugfilet is op zijn beurt weer onder te verdelen in 3 technische delen, deel 1 sekami (rugstuk bij de kop), deel 2 sekana (middenstuk van de rug), deel 3 seshimo (staartstuk van de rugzijde). Om saku-blokjes te maken, moet de tonijn eerst in filets worden gesneden. De filets moeten vervolgens in blokken worden gesneden. Saku is een Japanse naam voor klein blok. Denk aan lxbxh 40x10x3. Saku-blokken worden in de Japanse keuken gebruikt om sushi en sashimi te bereiden.Saku Akami is het rode magere vlees van de tonijn, meestal gesneden uit de rugzijde van de Tonijn. Saku Akami is een volledig schoon stukje vlees zonder pees en graat. Bluefin Akami heeft een rijke en vlezige smaak met een stevige en malse textuur. Saku Akami is als vers verkrijgbaar. Hoogwaardige kwaliteit is tevens verkrijgbaar als deze is ingevroren op -60.
Product information
EAN Code: | 211540_STUK_2500GRAM |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 211540_STUK_2500GRAM |
TECHNIEK | AQUACULTURE |
Seizoen

Alternatives
Neem de saku chutoro of toro als alternatief. |
Origin
Herkomst | Middelandse Zee. |
---|---|
Vangstgebied | FAO 37.1.1. |
Fishing technique
Voor het mesten gebruikt men wilde bluefin tonijn, deze wordt gevangen met de purse-seine of met de bekende tuna trap gedurende het seizoen waarin de bluefin de Europese wateren binnenkomt. Deze wilde tonijn wordt in bassins losgelaten en gemest met makreel, inktvis en haring. Een goede kweker geeft hoofdzakelijk verse vis. Tonijn is een snelgroeiende vis als deze in ideale omstandigheden opgroeit kan deze per jaar met 60% in gewicht toenemen. |
Gastronomy
De gemeste bluefin tonijn is bij uitstek geschikt voor de betere (Aziatische) keuken. Je kunt deze variant het beste rauw serveren. Verhitten niet gebruikelijk, maar kan wel. |
Availability
Is het hele jaar verkrijgbaar. |
Allergens
Allergen description
tonijn en producten op basis van tonijn | M |
---|---|
Vis en producten op basis van vis | M |
Nutrients
Vet totaal | 0.82 |
---|---|
Koolhydraten totaal | 0.06 |
Zout | 0.31 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 110.00 |
Waarvan verzadigd vet | 0.12 |
Energie kJ | 467.00 |
Eiwit totaal | 25.58 |
Tip
Vette tonijn laat zich lastig invriezen. Het is raadzaam deze in te vriezen op een temperatuur van -60 graden. Op deze manier is hij na te zijn ontdooid, niet van vers te onderscheiden. |